Последно време AMD се чувства много уверено на пазара за

...
Последно време AMD се чувства много уверено на пазара за
Коментари Харесай

Делът на AMD на процесорния пазар достигна 12,3%

Последно време AMD се усеща доста решително на пазара за десктоп процесори и конкурира Intel на процедура във всички сегменти. Не е за удивление, че на фона на проблемите на Intel с внедряването на нови софтуерни процеси, в медиите започнаха да се появяват прогнози, че до края на годината AMD ще успее да завземе 30% от процесорния пазар.

За страдание, макар впечатляващите прогнози, по всичко наподобява, че AMD няма да доближи тези проценти. Към сегашен ден делът на AMD на този пазара е 12,3%, до момента в който Intel владее сериозните 87,7%.



Според аналитичната компания Mercury Research, нарастването на каузи на Intel до 30% към края на годината е малко евентуално. За да се реализира това, доставките на десктоп процесорите на AMD би трябвало да се усилят с 250%. Или Intel да продаде 65% по-малко десктоп процесори. Но към този момент всички 14 nm чипове на процесорния колос се продават добре и надали ще станем очевидци на сходно развиване на обстановката. През 2019 година всичко може да е по-различно.



IDC от своя страна заяви, че доста OEM производители не престават да закупуват процесорите Core при непроменени цени. Но това не може да се каже за търговията на дребно, където чиповете на Intel нарастнаха. Именно тук AMD може бързо да усили своя пазарен дял.



Навярно всичко ще се промени с излизането на първите 7 nm централни процесори на AMD с архитектура Zen 2. На процедура всички са на мнение, че AMD ще показа на пазара соите 7 nm процесори преди дебюта на 10 nm чипове на Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР