Последният треньор, успял да направи Левски шампион - Емил Велев,

...
Последният треньор, успял да направи Левски шампион - Емил Велев,
Коментари Харесай

Кокала: Левски трябваше да вземе още нови

Последният треньор, съумял да направи Левски първенец - Емил Велев, е на мнение, че селекцията в клуба не е задоволителна за набелязаните високи цели. " Сините " взеха само Асими Фадига и Дарлан и с това се изчерпа интензивността им на пазара. В същото време от клуба си потеглиха Филип Кръстев, Ноа Сонко Сундберг, Ивелин Попов, а Антоан Стоянов бе даден чартърен в Италия.

" Мога да кажа, че това беше сполучлива акция, защото през последните години Левски не беше достигал до такава фаза. Хубавото бе, че имаше доста аудитория на всичките дуели, което е показателно, че тимът играе добре. Но не знам дали ще е задоволително за поставената цел - купата ", изясни Велев пред " Тема Спорт ".

Според мен трябваше да се привлекат нови играчи. Трансферният пазар в България затваря на 7 септември (б.а. - днес) и няма никакво време. По всяка възможност на идващия ден той ще разполага с това, което има сега. Да се надяваме, че няма постоянно да се побеждава в последната секунда, както бе против Хебър, а още преди този момент Левски да си е решил мача. Това е доста рисковано, в случай че преследваш купата. Трябва да си доста по-стабилен и надиграващ съперниците.

За отмалялост не може да приказваме, тъй като бяха минали четири дни от реванша с Айнтрахт във Франкфурт. Подценяване също не е. Това са футболистите, с които разполага Николай Костов сега. Нямат доста огромен опит, тъй като знаем от кое място са пристигнали. Както се споделя - в придвижване се прави тима. Хубавото е, че се пускат в игра юноши на Левски като Асен Митков и Патрик-Габриел Галчев. Трябва да бъдат употребявани и в идните мачове както за шампионата, по този начин и за купата, с цел да получават опит.

Все отново шампионата е дълго, а има и мачове за купата и по тази причина са нужни още играчи. Левски няма централен нападател с изключение на Рикардиньо. Алтернатива липсва. Завъртяха се Роналдо и Фадига, когато бразилецът не е добре или е осъден. Илиян Стефанов също може да играе на върха на офанзивата, само че изброените не са типични централни нападатели.

Необходимо е ободряване. Виждаме, че главните кандидати за купата Лудогорец и ЦСКА разполагат с огромна численост футболисти. Не стартираха добре, само че в последна сметка ще уцелят ваксата. В последния кръг алените победиха в Стара Загора доста безапелационно. Това носи нова доза самочувствие. Лудогорец допускам, че желаят още веднъж да станат първенци, а и вземат участие и в групите на Лигата на конференциите, което е спомагателен тласък. Подсилват се с играчи. Наблюдаваме, че Черно море и Локо Пловдив си побеждават и ще бъде доста мъчно в битката за купата.

Единствено Ел Джемили се демонстрира понякога. За момента не се усеща неналичието на Филип Кръстев, само че с натрупването на мачовете ще се види, че има нужда от халф като него. Може би е належащо още едно крило, което има скорост и умеене да пробива, тъй като в този момент само се разчита на Уелтън. Ако той не играе, нали се сещате какво ще се случи ", сподели Кокала.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР