Последният рекламен клип на една от най-популярните вериги за бързо

...
Последният рекламен клип на една от най-популярните вериги за бързо
Коментари Харесай

Танцуващите пилета на KFC вбесиха веганите

Последният рекламен клип на една от най-популярните вериги за бързо хранене KFC вбеси природозащитници и вегани. Дори някои от най-големите фенове на веригата считат, че този път бяха преминати всички граници.

В рекламата на веригата, славеща се с най-вкусното и прясно пилешко, рекламният слоган е Цялото пиле. На него няколко бели и доста симпатични кокошки се движат в ритъма на песента на DMX - X Gon' Give It To Ya. Рекламата твърди клиентите си, че всички артикули на веригата са направено от 100% пилешко.

Маркетинг шефът на KFC Мег Фарън разгласи, че компанията е горда със своето пиле и не се тормози да го покаже. Проектът Цяло пиле е следващата стъпка към доказване пред правилните почитатели. Рекламата обаче съумя да притегли публичния яд.

Пръв реагира шефът на PETA Eлиса Алън. Тя е уверена, че от компанията се подиграват на тяхна реклама с пилета, чиито слоган гласи: Аз съм си аз, не съм месо. Според нея рекламата на KFC като че ли е правена от природозащитници, тъй като предизвика съчувствие към горките животни, а не предпочитание да ги изядеш. Всеки, който огледа тези умни, обществени, чувствителни и красиви птици в очите ще осъзнае, че те са човеци, а не просто храна.

Мнението на потребителите се препокрива с това на директорката на PETA. Докато някои назовават рекламата гнусна, други недоумяват по какъв начин сладко танцуващо пиле ще пробуди предпочитание да го изядеш. Има обаче и хора, които считат концепцията за просто гениална.

Противоречието на отзиви е реалност. KFC обаче стои зад своя артикул и не се опасява да показва, че предлага прясно месо – на инат на всички вегани и вегетарианци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР