Последният към момента български световен шампион по бокс Детелин Далаклиев

...
Последният към момента български световен шампион по бокс Детелин Далаклиев
Коментари Харесай

Далаклиев: Българският бокс се развива, но все по-трудно се печелят медали

Последният все още български международен първенец по бокс Детелин Далаклиев съобщи, че спортът е бил в застой в последно време, само че медалът на Радослав Панталеев през предходната година демонстрира, че се работи в вярната посока.

" В последните години имаше застой в българския бокс, най-много откъм медали от международни шампионати ", сподели международният отличник от Милано 2009.

 Пресконференция за боксов шампионат “Странджата” @@@

" През предходната година това се промени и мисля, че като цяло има наклонност за позитивно развиване в спорта ни. Факт е, че спечелването на тези медали става все по-трудно, тъй като другите страни работят все по-усърдно, а броят на категориите непрекъснато понижава ", добави Далаклиев, който сега има лична школа в Плевен.

" За страдание нямам опция да съм непрекъснато до момчетата от националния тим, само че аз пребивавам с бокса. Пожелавам на боксьорите ни освен да вземат квоти за олимпийските игри, само че и да завоюват медали в Токио, тъй като просто да вземат участие е еднакво на неуспех и разочарованието у тях ще бъде огромно ", сподели още Далаклиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР