Последният голям наркотрафикант от района на Неапол Бруно Карбоне, който

...
Последният голям наркотрафикант от района на Неапол Бруно Карбоне, който
Коментари Харесай

Арестуваха последния голям неаполски наркотрафикант

Последният огромен наркотрафикант от региона на Неапол Бруно Карбоне , който е един от най-търсените нарушители в Европа, е бил задържан в Сирия и екстрадиран в Италия .

Това оповестяват италиански публични лица и сирийска джихадистка бунтовническа формация.

Карбоне, е бил арестуван, когато е слязъл от самолета във вторник на римското летище " Чампино " , се споделя в изказване на неаполитанската полиция.

45-годишният Карбоне, наказан задочно в Италия на 20 години затвор за интернационален трафик на опиати по маршрута Испания-Неапол-Сицилия, се укриваше от 2003 година насам.

Карбоне е прочут като непосредствен помощник на Рафаеле Империале от Камората . Самият Империале, който е считан за един от най-големите наркотрафиканти в света, е задържан в Дубай през 2021 година

Първоначално не беше ясно къде е бил арестуван Карбоне, а италиански медии оповестиха, че е бил хванат и в Обединените арабски емирства, където е прекарал огромна част от времето си в бягство.

Мохамед Санкари, формален представител на джихадистката формация " Тахрир аш Шам " (HTS) в Северозападна Сирия, съобщи, че Карбоне е бил арестуван през март, " до момента в който е прекосявал през " освободените " региони за да доближи районите под контрола на режима на (Башар Асад) ".

Карбоне е бил екстрадиран след няколкомесечен разпит, настояват от HTS, като групировката разгласява и негова фотография.

Твърденията на Карбоне, че е мексикански жител, който се укрива от управляващите в родината си поради продажба на подправени първокласни часовници, породиха съмнения по отношение на същинската му идентичност, съобщи пред Asharq Al-Awsat, основано във Англия издание на арабски език, Мохамед Абдел Рахман, министър на вътрешните работи на териториите, следени от бунтовническото държавно управление на спасението на Сирия.

Смята се, че емиратски чиновници са посредничили за екстрадицията в сряда, заяви италианското издание Il Foglio.

През декември 2020 година след известия на локалните управляващи се твърдеше, че Карбоне е бил задържан в Дубай.

Арестуваният се оказа предприемач от Неапол и беше освободен, откакто прекара малко повече от месец в пандиза.

HTS твърди, че задържаният по това време е бил " лице, (което) е било изпратено на мястото на Бруно като стръв, с цел да може той да избяга от управляващите ".

Карбоне е бил в съюз с колумбийски трафиканти, които са доставяли кокаин за клановете на Камората - една от най-старите и най-големите незаконни организации в Италия, ситуирана в общия регион на Неапол.

Смята се, че е употребявал същите връзки, с цел да доставя кокаин и за различен прочут профсъюз на проведената престъпност - Ндрангета в Калабрия.

Тахрир аш Шам е основана през 2017 година след сливането на няколко ислямистки и джихадистки групировки, в това число Фронта ан Нусра.

Въпреки че обществено се отдели от " Ал Кайда ", се счита, че организацията споделя сходни убеждения с тези на така наречен ислямска страна.

Силата и въздействието ѝ нарастват в северозападната част на Сирия след завладяването на основния град Идлиб в средата на октомври. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР