Последните заведения на Domino's Pizza в Италия бяха затворени, след

...
Последните заведения на Domino's Pizza в Италия бяха затворени, след
Коментари Харесай

Domino`s се изтегля от родината на пицата

Последните заведения на Domino's Pizza в Италия бяха затворени, откакто компанията, която ги ръководи в страната, подаде заявление за банкрут.

Мастър франчайзър ePizza SpA разгласи, че е била наранена от пандемията.

Domino's изпитваше усложнения с привличането на клиенти в страната, която е отечество на пицата, откакто започва активността си в Италия през 2015 година

Новината за излизането на колоса в областта на бързото хранене беше приветствано в обществените медии от някои консуматори.

EPizza SpA подаде за първи път заявление за банкрут при започване на април, откакто беше наранена от рестриктивните мерки по отношение на ковид.

"Пандемията от COVID-19 и последвалите продължителни ограничавания навредиха съществено на ePizza от финансова позиция, " обявиха от компанията.

От ePizza също по този начин обявиха, че са се сблъскали с все по-голяма конкуренция, защото обичайните заведения за хранене са почнали да употребяват приложения за доставка на храна, осведоми BBC.

Компанията получи отбрана от своите кредитори за интервал от 90 дни като част от процеса по банкрут. Тази отбрана обаче изтече предишния месец.

Италианската компания към този момент беше почнала да лимитира активността си от 2020 година, а доставките стопираха от края на юли.

През 2020 година компанията ръководеше 23 заведения в Италия, а други шест бяха отдадени от нея на франчайз.

За съпоставяне, във Англия и Ирландия има над 1 200 заведения от веригата, като това е най-големият пазар на Domino's в Европа.

Най-голямата верига пицарии в света има над 18 300 заведения на повече от 90 интернационалните пазара, повече от които са на франчайз.

Когато навлезе на италианския пазар преди седем години, Domino's си беше сложила за цел да се откроява от обичайните пицарии в страната с цялостна услуга за доставка по домовете и характерно меню, включващо топинги в американски жанр, като ананас.

Компанията обаче се сблъска с все по-голяма конкуренция по време на пандемията, откакто локалните заведения за хранене се обърнаха към платформите за доставка на храна, като Deliveroo и Just Eat.

Новината, че Domino's напуща родината на пицата беше приветствана от някои консуматори на обществените медии.

"Винаги съм се чудил по какъв начин Domino's може да оцелее в Ню Джърси, да не приказваме в Италия, " написа в Twitter журналистът Дейв Джеймисън.

Също в Twitter Алиша Смит означи, че да отвориш Domino's в Италия е като да продаваш сняг на Северния полюс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР