Последните седмици темата за износ на оръжие за Украйна беше

...
Последните седмици темата за износ на оръжие за Украйна беше
Коментари Харесай

Нинова оповести важна информация за износа на оръжие за Украйна

Последните седмици тематиката за експорт на оръжие за Украйна беше използвана жестоко. Беше хвърлено обвиняване, че едно приказваме пред обществото и друго вършим. И до момента в който ние твърдяхме, че и един патрон не сме изнесли, те твърдяха, че нощем с медиатори вървят тонове оръжие за милиарди левове.

Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Тя добави, че е била призована от президента да " разгласи на обществото и на левите истината ", допълват от Dariknews.bg
Припомняме, че преди няколко дни секретарят на президента Димитър Стоянов сподели част от документ, в който написа, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна.

Днес Нинова сподели самия документ, от който по думите ѝ излиза наяве, че това е докладна бележка от някогашния шеф на ВМЗ Сопот до съвета на шефовете. В него става въпрос за договорка, подписана през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със длъжностен министър председател Стефан Янев. " Желанието на изп. шеф на ВМЗ е да бъде трансферирана датата и доставката от 2021 за 29 април 2022 година. И да се трансферира от Афганистан за Украйна ", изясни Корнелия Нинова.

Тя сподели още един документ, с който съветът на шефовете утвърждава смяната в договорката. Този съвет на шефовете подава документи в Междуведомствената комисия за оръжия, само че към този момент за Украйна. Междувременно е заменен министърът и аз заемам този пост. Документите идват в комисията и тя отхвърля да преглежда тази договорка и не издава позволение. Аз като принципал променям изпълнителния шеф на ВМЗ Сопот, който е назначен от ГЕРБ през 2015 година ", изясни министърът на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР