Последните месеци много гейминг компании бяха принудени да представят статистики

...
Последните месеци много гейминг компании бяха принудени да представят статистики
Коментари Харесай

Candy Crush се играе от 9 милиона човека по 3 часа ежедневно, но играта въобще не е пристрастяваща

Последните месеци доста гейминг компании бяха принудени да показват статистики за свои известни игри пред определен английски комитет. Това направи и Алекс Дейл от King, компанията, виновна за играта Candy Crush Saga . Тя към този момент по никакъв метод не провокира фурора, с който се славеше преди, само че Candy Crush към момента събира погледите на нищо подозиращи потребители… и по-късно ги занимава дълго време.

Според Дейл, към 3-4 % от играещите Candy Crush (или към 9,2 милиона души) прекарват над три часа на ден в играта. Освен това предходната година един консуматор е изхарчил рекордните 2,600 американски $ в границите на едно денонощие. Дейл обаче решително отхвърли Candy Crush да е пристрастяваща за елементарния консуматор. Той показа:

„Сред 270-те милиона играчи на Candy Crush имаме едвам по 2-3 обвинявания на хора, обезпокоени, че са изхарчили доста време или пари по играта. Много, доста малко число от тях е с висок коефициент на консумация на Candy Crush. Когато приказваме с тях, потребителите настояват, че са удовлетворени от това, което вършат.“

Според Дейл най-вече време играейки Candy Crush прекарват дами над 35 години (средно към 38 минути на ден). Има и консуматори на възраст над 80 години. Относно прахосничеството на $2,600 предходната година Дейл го дефинира като „рационално решение“. Тогава е имало ликвидация и същият състезател е употребявал покупката си цели седем месеца (което се равнява на $370 месечно, към момента висока сума). Но въпреки всичко приходите от Candy Crush не са с мащаба от предходната година, когато играта събра от консуматори над един и половина американски $ (около $4,2 милиона са били влагани ежедневно).

Причината за събирането на статистики е решението на Световната здравна организация да класифицира несъразмерната консумация на видеоигри като психологично разтройство. Epic също показа данни от потреблението на безплатната игра Fortnite и най-после компанията беше принудена да отстрани кутиите плячка на инцидентен принцип заради обвинявания, че съставляват хазарт. През комитета мина и Electronic Arts.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР