Последните месеци има синтетичен канабинол, който е завладял масово чрез

...
Последните месеци има синтетичен канабинол, който е завладял масово чрез
Коментари Харесай

Началникът на отдел Борба с наркотрафика на летище София Стефан Бакалов: Новата дрога с фентанил е епидемия

Последните месеци има синтетичен канабинол, който е превзел всеобщо посредством потреблението на вейпове. Това е опцията да се използва много по-масово, сега е една от модите, пуши се от доста младежи. Това сподели началникът на отдел " Борба с наркотрафика " на летище " София " Стефан Бакалов. Той разяснява навлизането на фентанила у нас.

Органите на реда са извънредно деликатни при инспекциите, тъй като даже единствено отварянето на пратка, в случай че количеството фентанил е огромно, може да има съдбовни последствия върху човек, изясни специалистът.

Синтетичната дрога към този момент е в България, тя е 100 пъти по-силна от хероина и се допуска, че на нея се дължат увеличените смъртни случаи на наркозависими от началото на годината. Премиерът Николай Денков сигнализира на вчерашното съвещание на Министерския съвет за новите опасности. Правителството реши да се сътвори нов координационен механизъм против вноса и разпространяването на опиати.

Имаме в действителност доста случаи на задържане на разнообразни колета фентанил и негови аналози, описа Бакалов. Това е субстанция, която нашето законодателство е дефинирало като рисково вещество и се употребява в медицината. Вложено в наркопроизводство, болкоуспокояващото реализира с доста по-малка инвестиция резултата на други дроги. И води даже до многократно увеличение на облагите, изясни Бакалов.

От 1 грам се вършат 10 хиляди дози. Когато се прави в лабораторни условия и става дума за здравна приложимост, всяко хапче е вярно дозирано. Когато е при производството на дрога, това не е по този начин и всяко 10-о е смъртоносно, изясни специалистът. 

Служителите ни работят с ръкавици и маски при отварянето, още преди 5-6 години ги инструктирахме, тъй като вдишването води до летален резултат в границите на минута. Трафикира се или с куриерски колета (защото са малки), през огромните сухопътни граници в разнообразни легални или полулегални товари (официално позволен фентанил, от който се отклоняват количества)

Има антидот, в Съединени американски щати всеки митнически и полицейски чиновник е екипиран с това лекарство и то е избавило живота на 40 от тях през последната една година, заяви Бакалов. В Съединени американски щати това в действителност към този момент е голяма зараза. Симбиозата сред китайските триади и мексиканската мафия трансформирала пазара там.

Чисто образно няма по какъв начин да се откри рисковият опиум, става посредством уреди, които сме закупили, заяви шефът на битката с наркотрафика на столичното летище. Оборудването ни е доста качествено, увери той. Хващало 99% от всички типове наркотични субстанции. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР