Последните години живеехме в добри времена. Говоря не само за

...
Последните години живеехме в добри времена. Говоря не само за
Коментари Харесай

Николай Василев: Русия ще закъса много здраво, а Западът ще оцелее

Последните години живеехме в положителни времена. Говоря освен за България, само че и за целия свят

Сега внезапно се струпаха рецесии, война, наказания, а ние продължаваме да харчим необмислено. Според мен в положителните години трябваше да спестяваме, с цел да може, когато дойдат такива тежки времена, да има от кое място да взимаме. Последните 30 години бюджетът за армията беше дребен и безусловно проспахме модернизацията на армията.

Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV Николай Василев, който разяснява тематиката за глобите наложени на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.

"От 2014 година до 2021 година Русия сигурно не е забогатяла, а в противен случай обедняла е. Ръстът на стопанската система е паднал с близо 40% за тези години. Рублата безусловно губи всеки ден цената си. Акциите на съветски компании падат стремглаво - от 22-23 $ за акция преди дни сега са паднали до няколко цента. Акциите на "Газпром " са паднали с над 90%. Всичко това се дължи на глобите. Никога до момента светът не се е обединявал по този начин. Ясно е, че всички ще страдат, само че Русия не може да преживее без американски долари, до момента в който Европа ще се оправи без съветския газ. Русия ще закъса доста крепко, а Западът ще оцелее стопански. Със сигурност ще се откри метод да се диверсифицират доставките на газ ", добави той.

"За България е хубаво, че е огромен производител и експортьор на ток, зърно, пшеница. България ще се оправи. Много е евентуално в най-скоро време целият свят да откаже да дава долари на Русия. Това ще докара до провал в Русия. В един миг ще се окаже, че там няма да има освен пари за танкове, само че и за пенсии. Всичките наказания ще доведат до загуби за над един трилион $ ", предвижда Николай Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР