Последните данни за замърсяването на въздуха в Истанбул показват, че

...
Последните данни за замърсяването на въздуха в Истанбул показват, че
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в Истанбул се е увеличило с 5% за година

Последните данни за замърсяването на въздуха в Истанбул демонстрират, че най-населеният град в Турция, се е върнал към стойностите отпреди пандемията, заяви БГНЕС.

Нивата на азотен диоксид във въздуха сред 1 януари и 12 ноември 2021 година са се нараснали с 5% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година

Въпреки че потреблението на природен газ е необятно публикувано в града, излъчванията от въглища, изгаряни в семействата , и всеобщият трафик , който става все по-натоварен са измежду факторите, допринасящи за високото равнище на замърсяване.

В интервала сред март 2020 година, когато бяха обявени първите случаи на COVID-19, и това лято, когато рестриктивните мерки, свързани с пандемията, бяха отстранени в по-голямата си част, градът бе отчасти омекотен от замърсяването . Това значително се дължеше на строгия полицейски час, който задържаше хората да останат вкъщи2, както и на по-малкия брой хора, които можеха да карат в изискванията на ограничавания. Нормализирането, въпреки и предстоящо от милиони хора, затворени по домовете си в продължение на месеци, възвърне опасността от замърсяване.

Проведено наскоро изследване сподели, че смъртните случаи от COVID-19 са по-разпространени в тези региони на Истанбул, населявани от хората с по-ниски приходи, в които има по-висока централизация на нездравословни веществ а във въздуха. Замърсяването отслабва белите дробове, които са главната цел на COVID-19, което от своя страна води до тежко боледуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР