Последните четирима живи страдалци, осъдени от комунистическия режим на смърт

...
Последните четирима живи страдалци, осъдени от комунистическия режим на смърт
Коментари Харесай

Четирима осъдени на смърт от комунистите с апел към световните лидери: Бъдете смели, подкрепете Зеленски и свободата на Украйна

Последните четирима живи страдалци, наказани от комунистическия режим на гибел оповестиха на 1 февруари своя зов към министър председателите на страните членки на НАТО и президента на Съединени американски щати. В него те упорстват международните водачи да бъдат смели и решителни и да спрат съветското зло, като оказват помощ на Украйна до победи във войната.

„ 2024 година ще бъде повратна точка. Украйна навлиза в третата година на своята война. Никой, нито един народ не може да устоя безкрайна мъка. Украйна губи своите мъже и дами, своите деца в една неравна борба с три пъти по-многоброен зложелател. От това, което се случва в Украйна, ще зависи ориста на целия свят през идващите десетилетия! “, се акцентира в апела.

Ето и цялостният му текст:

До министър-председателите
на страните – членки на НАТО
До президента на Съединени американски щати
До президента на Украйна
До членовете на европейския парламент
До международните средства
за всеобщо осведомление

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е
от наказани на гибел от комунистическия режим в България

Атанас Костандиев – с две смъртни присъди, лежал в комунистическите лагери и затвори повече от двайсет години;
Величко Велев – влиза в комунистическия концлагер Белене без произнесена присъда и остава там до неговото закриване;
Жеко Стоянов – наказан на гибел през 1961 г.;
Тома Томов – наказан на гибел през 1953 година, лежал в разнообразни концлагери и затвори

Уважаеми госпожи и господа,
Ние - наказаните на гибел посредством разстрел от комунистическия режим в България, в никакъв случай не загубихме вярата си. Дори в тези мрачни времена на комунистическия тоталитаризъм, принудително натрапен на България от Съветския съюз, ние бранехме свободата.
Днес сме извънредно разтревожени от войната на Путин и неговата Русия против Украйна. Силно сме обезпокоени, че експанзията на тоталитарна Русия още веднъж ще има пагубни последици за целия свят. Затова се обръщаме към вас с вяра.
Свободата, независимостта и демократичната правова страна се губят елементарно, а възобновяване им лишава десетилетия. Казваме това и от персонален опит. От изстрадания ни персонален опит. Ние загубихме младостта си, а доста от нашите другари – и живота си. Над 30 хиляди са свидните жертви на България и до през днешния ден още никой не знае къде са им гробовете.
Но ние и хиляди българи като нас се борихме до дъно, тъй като черпихме храброст от вярата си в демократичния свят. Вярваме и през днешния ден в силата на НАТО и демократичните правови държави; имаме вяра, че дружно могат да пречупят агресора Русия и да принудят Империята на злото да се преценява с Международното право.
Затова насочваме зов към вас. Бъдете смели и решителни, вдъхнете на младежите в света религия в силата на правото и демокрацията.
Не свеждайте глава пред агресора и диктаторите, не им позволявайте да унищожат бъдещето на нашите и на вашите деца и внуци.
Уважаеми госпожи и господа,
Подкрепете Володимир Зеленски, този самоуверен младеж, който води своя народ и който въодушевява целия либерален свят със своето водачество и непреклонност. Оценете страданието, храбростта и напъните на украинския народ да резервира своята независимост, самостоятелност, териториална целокупност, да запази националното си достолепие.
Путин атакува Европа, той желае да унищожи нашата народна власт, а крайната му цел безспорно е тотално владичество.
Украинският народ не се поколеба да поведат борбата в името на самостоятелна Украйна, само че и на всички нас, в името и на всички вас, които заседавате в кабинетите си в центъра на Европа.
Знайте, че неуверената ви позиция окуражава агресора.
За диктаторите като Путин съмнението, учтивостта, отстъпчивостта е знак на уязвимост. Бъдете почтени наследници на Айзенхауер, на дьо Гол, на Чърчил. Бъдете продължители на политиката и на държавниците, победили Империята на злото като папа Йоан Павел Втори, Роналд Рейгън и Маргарет Тачър.
Нека да си напомним думите на М. Тачър: „ Когато решиш да спреш един деспот постоянно има риск. Но доста по-голям риск е да не го спреш. “
Нека да не губим горчивите уроци от Втората международна война и дано не забравяме думите на Бисмарк, че договорите с Русия не костват даже хартията на която са написани. Спомнете си Будапещенския меморандум и Минските съглашения.
Нека не повтаряме историческите неточности, а да покажем че сме се поучили от тях.

Днес би трябвало да деянията отговорност и храброст и да осигурите:

1.Укрепване на отбранителната мощност на Украйна като й предоставите нужните муниции, оръжия, военно съоръжение, противовъздушна защита, ракети с огромен обхват.
2.Конфискация на съветски замразени активи и прехвърлянето им в Украйна за развиване на отбранителната ѝ промишленост.
3.Ускоряване на участието на Украйна в НАТО и Европейски Съюз.

2024 година ще бъде повратна точка. Украйна навлиза в третата година на своята война. Никой, нито един народ не може да устоя безкрайна мъка. Украйна губи своите мъже и дами, своите деца в една неравна борба с три пъти по-многоброен зложелател. От това, което се случва в Украйна, ще зависи ориста на целия свят през идващите десетилетия!
Ако поради политическа колебливост Путин победи, тоталитаризмът ще означи поредност победи в света през идните десетилетия. И тогава вашите имена ще бъдат вписани в най-мрачните и ужасни страници на международната история. Уверени сме, че няма да допуснете това.

С почитание:
Атанас Костандиев
Величко Велев
Тома Томов
Жеко Стоянов
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР