Последни приготовления в Тайланд преди началото на тридневната коронация на

...
Последни приготовления в Тайланд преди началото на тридневната коронация на
Коментари Харесай

Последни приготовления преди коронацията на краля на Тайланд в събота

Последни мерки в Тайланд преди началото на тридневната коронация на новия крал. Рама Десети наследи трона преди три години, когато умря татко му - крал Пумипон. Пищните тържества към коронацията ще костват внушителните 31 млн. $. Кой е новият тайландски крал, който е и измежду най-богатите монарси?

Точно 16:19 локално време. Бъдещият крал на Тайланд и новата му брачна половинка отдават респект на предците си. Часът не е инцидентен - както всичко останало, е съгласуван с рекомендацията на кралските астролози.

Утре стартира тридневната гала по коронясването на крал Маха Ваджиралонгкорн, именуван още Рама X.

69-годишният крал е прочут с буйния си и непредсказуем манталитет. Не обича светските изяви, по тази причина и прекарва огромна част от живота си в Германия. Отличен ценител на въоръжените сили и умел водач, който самичък ръководи " Боинг " -737. Ценител на красивите дами, женил се е и се е развеждал три пъти. Има петима синове и две дъщери.

Само преди ден изненада Тайланд с новината, че има четвърта брачна половинка и тя към този момент е кралица Сутхида.

40-годишната Сутхида е някогашна стюардеса, има чин военачалник и до неотдавна беше пълководец на фамилната защита на краля. Отдавна се спекулира за връзка сред двамата.

31,2 млн. $ - толкоз ще коства церемонията. Коронацията ще стартира на следващия ден заран в кралската резиденция, където главата на Рама Х ще бъде поръсена със светена вода - по този начин той ще бъде дарен с висшата власт.

Девететажен бял балдахин покрива обилния престол, където ще седне кралят. Той самичък ще си постави 7-килограмовата златна " Велика Корона на успеха ". Разбира се, тя е богато инкрустирана и с диаманти.

Тайланд не е имал коронация от далечната 1950-а година. Очаква се минимум 200 хиляди души да излязат по улиците на Банкок, с цел да видят от близко своя крал. Милиони ще гледат церемонията по малкия екран.

Рама X рядко дава изявленията. От дребен се готви за деня, в който ще седне на трона. Пред Би Би Си през 1979 година споделя: " Аз съм принц от първия момент на живота си. Една риба мъчно ще изясни какво е да си риба, една птица - какво е да си птица ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР