Последни данни за разпространението на коронавируса в България.Продължават коментарите между

...
Последни данни за разпространението на коронавируса в България.Продължават коментарите между
Коментари Харесай

ОБЗОР: Одобриха първото плащане за България по Плана за възстановяване, обвиниха полковник от “Граф Игнатиево“ за смъртта на майор Терзиев

Последни данни за разпространяването на ковид в България.

Продължават мненията сред партиите за диалози за ново държавно управление.

Певицата Рут Колева разяснява скандалната си фотосесия на паметника в Перушица, а против певицата ще има и следствие. 

Предполага се, че у нас ще има нахлуване на грип A, пикът ще бъде през март. Комбинираната ваксина за коронавирус и грип не е изоставена, в този момент е моментът да се имунизират хората, съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

Армията се включва в гасенето на пожара, засягащ две страни - България и Гърция, заяви регионалният шеф на Кърджали Даниел Делчев. Той изясни, че е приказвал с военния министър и с началника на защитата, с цел да се даде техника на армията.  Делчев акцентира, че теренът е доста мъчно наличен и това е повода повече от две седмици огънят да не може да бъде загасен. 

Млада жена почерпена с алкохол провокира злополука във Велинград. Случката се разиграла рано сутринта през вчерашния ден на една от улиците на курорта. 22-годишна жена от село Драгиново изгубила ръководството над лек автомобил „ Санг Йонг “. Возилото напуснало платното за придвижване и се спряло в дирек на уличното осветяване.

Думата на жителите на село Тюркмен ще се чуе и мнението им ще бъде взето под внимание, само че на този стадий към момента се касае единствено за капиталово желание. Това сподели кметът Христо Енков във връзка протестната подписка на живеещите там с искане да спре капиталовото желание на „ АГРО ЕРГ “ ЕООД за създаване на кариера за рандеман на варовици в концесионна повърхност „ Орманите “ (244,179 дка) в землището на селото. За да се стигне до действителна активност, би трябвало да има мнение на Регионална инспекция за опазване на околната среда и решение на Общинския съвет. Както TrafficNews.bg писа жителите на селото проведоха петиция против нова каменна кариера в селото, което се намира в община Брезово.

Мъж и жена са с леки пострадвания след злополука на пътя Пловдив – Хасково. Около 16.40 ч. през вчерашния ден, в региона на км 233, лек автомобил „ Опел “ подхванал противоположен завой и лишил преимуществото на лек автомобил „ Ауди “.

„ Искам да кажа, че претекстът за приемане на тези пари беше спасяването на болничното заведение, в която работих. Тя имаше задължения и беше оповестена в неплатежоспособност. На нас ни трябваха 11 млн. лв. за тази болница. Със Слейман Хамед знаехме, че по този начин може да вземем парите. Мотивът за приемането на тези пари беше само спасяването на нашата болница. Не съм знаела нито аз, нито той, какъв е произходът на парите. Бяхме удовлетворени и щастливи, че ще дойдат финанси и болничното заведение ще бъде избавена ”. Това сподели пред съдийския състав на Апелативен съд-Пловдив упрекнатата в пране на над 3 млн. лв. Бойка Янушева.

България получи утвърждение по първото заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност. Това заяви на брифинг вицепремиерът Атанас Пеканов. 

Историкът Стефан Шивачев, който дълги години беше и шеф на Историческия музей в Пловдив съобщи, че Сградата на Българска народна банка би трябвало да се трансформира в музей на Пловдив.

Българският първенец Лудогорец ще играе против белгийския Андерлехт в предварителния кръг на елиминациите на Лигата на конференциите. Първият мач ще е в България на 16 февруари, а реваншът ще е на 23 февруари в Белгия.

Служители от отдел „ Икономическа полиция “ иззеха огромно количество артикули на известни търговски марки, популяризирани непозволено в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Тялото на украински боен водач е изплувало в морето край Царево през септември, оповестиха през днешния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас. Оказало се, че останките са на 61-годишния " Дядо " - по този начин наричали Михаил Матюшенко, който обучавал 40-бригада от украинската авиация, наричана " Киевският фантом ", тъй като няма загуби в небето.

Военно-окръжната прокуратура в София привлече като обвинен полковник за причиняване гибелта на майор Валентин Терзиев по несъобразителност. Пилотът на МиГ-29 загина на 9 юни 2021 г. при образователен нощен полет над Черно море, край Шабла. Посмъртно майор Терзиев беше нараснал в подполковник. 

На гала в постройката на Административен съд – Пловдив, арбитър Мариана Шотева, с сан „ арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “, през днешния ден встъпи публично в осъществяване на длъжността - административен началник – ръководител на Административен съд – Пловдив.

Внучката на актрисата Виолета Донева е арестувана за убийството на баба си. 

Националното съдружие на българските лозари, както и десетки представители на бранша от цялата страна се събраха пред Министерството на земеделието, носейки табели с апели за оставката на Явор Гечев, служебният аграрни министър. Министърът даде обещание, че ще се усили помощите за лозарите. 

Напусна ни Димитър Добрев, оповестиха от фамилията на маестрото. Художникът бе дейна част от културния живот на Пловдив. Присъстваше на събития, твореше и обилно аплодираше всички достижения на сътрудниците си. Запечатваше артистичния живот под тепетата с поредност от фотоси и по този начин запазваше и показваше духа им и на тези, които не са имали опцията да го усетят наживо.

Около 20 души излязоха на протест  на кръговото на Водната палата, с цел да изискат Община Пловдив дефинитивно да приключи плана за пробива, както и да възвърне разрушеното.

Обвинителният акт е против 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния Пламен Владимиров за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова, осъществено преднамерено и по изключително непосилен за убитата метод.

Родители, педагози, медици и адвокати от Пловдив разискаха провокациите пред просветителната система през призмата на образование на деца с разстройства от аутистичния спектър/РАС/.

Текат доста инспекции. Предали сме доста материали на прокуратурата и по тях към този момент има формирани досъдебни производства. Всички, и Министерство на вътрешните работи, и прокуратурата, и съдът, би трябвало да си свършим работата по веригата, с цел да се стигне до неоправдателни присъди.

Последният постоянен кабинет направи стъпката да одобри Националния проект за въвеждане на еврото. Поздравявам двата предходни постоянни кабинета, които направиха значими стъпки. Има разбори, колкото желаете. Истината е, че към този момент от дълго време е минало времето за разбори, в този момент е времето за дейности.Това съобщи пред bTV вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Бившият министър на районното развиване и благоустройство Николай Нанков идва в Пловдив за оперативката за строителството на ст. „ Христо Ботев ”, научи TrafficNews . В неделя водачът на ГЕРБ бе на посещаване на Колежа, където се срещна с част от почитателите. По време на диалога някогашният министър председател чу терзанията на почитателите, както и неяснотите към плана и количествено-стойностните сметки. 

Кубрат Пулев употребява пълноценно времето до идната си изява на професионалния кръг. Двукратният кандидат за международната купа в тежка категория приключи сполучливо магистърската компетентност " Политика и бизнес " в УНСС. Той отбрани магистърската си теза " Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в Европейски Съюз ", като теоретичен началник му беше доцент доктор Елена Симеонова - заместник-декан по образователната работа във факултета " Международна стопанска система и политика " и в.и.д. началник катедра " Политология ".

Общинският съвет  ще гласоподава анулация на решението си за присъединението на село Белащица към Община Пловдив. Предложението е подадено в локалния парламент, откакто регионалния шеф Ангел Стоев е върнал решението като незаконосъобразно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР