Последната песен на Бийтълс, включваща гласа на убития през 1980

...
Последната песен на Бийтълс, включваща гласа на убития през 1980
Коментари Харесай

"Бийтълс" пускат последния си запис, довършен с изкуствен интелект

Последната " ария на " Бийтълс ", включваща гласа на убития през 1980 година Джон Ленън, ще бъде пусната тази година с помощта на потреблението на изкуствен интелект, заяви Пол Маккартни. В изявление за BBC Radio 4, излъчено във вторник, той не назова песента, само че сподели, че технологията е употребена в " демо, което беше у Джон, върху което ние работихме ".

BBC добавя в публикацията, че песента евентуално ще бъде Now and Then, която Ленън записва през 1978 година

" Така че, когато стигнахме до това, което ще бъде последният запис на " Бийтълс "... успяхме да вземем гласа на Джон и да го пречистим посредством този AI (изкуствен интелект), тъй че по-късно да можем да миксираме записа, както бихте постъпили нормално, ", сподели още 80-годишният артист и композитор. " Току-що го завършихме, ще бъде пуснат тази година. "

Маккартни напомни, че режисьорът Питър Джаксън е употребявал технологията за The Beatles: Get Back - документалната поредност от 2021 година, която сподели по какъв начин Великолепната четворка репетира и записва своя албум Let It Be (1970).



" Той съумя да измъкне гласа на Джон от дребна касета ", сподели Маккартни. " Имахме гласа на Джон и пиано, той можеше да ги раздели един от различен благодарение на AI. "

Използването на AI в музиката провокира както неспокойствие, по този начин и боязън от това, което технологията може да донесе, разяснява " Ройтерс ".

Запитан какво мисли за това, Маккартни сподели: " Това е доста забавно нещо... това е нещо, с което всички се захващаме сега и се опитваме да се оправим....Има добра страна, а по-късно и страшна страна, и просто ще би трябвало да забележим до каква степен води всичко. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР