Последната нощ имаше откъслечни съобщения за нови акции на израелските

...
Последната нощ имаше откъслечни съобщения за нови акции на израелските
Коментари Харесай

Шестима палестинци са убити на Западния бряг през нощта

Последната нощ имаше откъслечни известия за нови акции на израелските военни в обитаемоте региони на Западния бряг на река Йордан , като на сутринта започнаха станаха ясни някои детайлности, разяснява Би Би Си.

Според палестински медии и лекари от Западния бряг шестима души са били убити вследствие на нахлуване на израелски войски с поддръжка от въздуха в град Тулкарм .

Израелската войска и полиция споделиха, че техните сили са били изпратени в региона, с цел да заловят обвинени терористи, само че са били подложени на обстрел. Няколко палестински екстремисти са били убити при ответен огън, обявиха израелските военни.

Ударът е бил осъществен от дрон, убивайки трима души, съгласно формалната палестинска осведомителна организация WAFA. Други трима са били убити при престрелки с израелските сили. Ранени са 12 души.

Няма данни за починали израелци при случая.

Според израелската войска през нощта бойците на бригада " Кфир " са разкрили скрити взривни устройства, разпитали са и задържали търсените палестинци и са се сблъскали с " локални терористи ". Израелската войска заяви, че е направила удар с дрон против група въоръжени палестинци, които хвърляли експлозиви по бойци.

Сблъсъците и безредиците в палестинската автономност на Западния бряг са съвсем ежедневни, тяхната периодичност и активност се усили от 7 октомври, когато израелските сили за сигурност започнаха да организират постоянни акции там, с цел да разпознават клетките на " Хамас " и други радикални групи.

Според палестинската страна от 7 октомври насам на Западния бряг са убити 185 души .
 Израел е блъснал бежански лагер на Западния бряг
Израел е блъснал бежански лагер на Западния бряг

Военната интервенция в Газа е в ход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР