Последната класация на KPMG за най-богатите клубове включваше нов критерий

...
Последната класация на KPMG за най-богатите клубове включваше нов критерий
Коментари Харесай

Лудогорец и Берое са лидери във Фейсбук

Последната ранглиста на KPMG за най-богатите клубове включваше нов аршин с изключение на триумфи, фенска маса, доходи и т.н Естествено, става въпрос за известност в обществените мрежи.

Това е новото най-силно оръжие в актуалния свят. И от фамозната компания знаят за какво го включват. Вчера пък излезе неповторима ранглиста на личностите с най-големи доходи от Инстаграм. Роналдо прави луди пари от всеки собствен пост - по 400 000 $.

У нас футболните клубове несъмнено не могат да се възползват още от своята известност. Facebook е на процедура монополист измежду българските почитатели на обществени мрежи, по тази причина си позволихме да проучваме работата на отборите тъкмо там.

Изненадващ водач е Лудогорец с 93 903 почитатели на формалната страница (към 11,00 ч. днес)! Страхотен триумф на първенците, които разполагат с много по-малка фенска маса даже от тимове като Берое, да не приказваме за Левски!

Разбира се, лайковете идват от всевъзможни последователи на футболната игра. Но това няма безусловно никакво значение в маркетингов аспект. Всеки рекламодател се интересува, че близо 100 000 души го виждат във Facebook. Толкова.

Преглед на изявленията вършат положително усещане. Лудогорец предава непосредствено контроли и всевъзможни събития. Ръката на дизайнерите е явна, продуктът гони положителните мостри в Европа.

Пак изненадващо, втори е тъкмо Берое с над 67 000 почитатели на формалната фейсбук страница. Явно " зелените " съумяват да активизират извънредно огромен % от своите ентусиасти, което също е добър отзив за работата.

Левски, претендиращ да е с най-многобройна аудитория у нас, напряко се излага с третото място. Официалната страница има едвам 61 123 последователя! Непростимо, поради обстоятелството, че фенската такава гони 420 000! Коментарът е непотребен. " Сините " употребяват не повече от 15 % от капацитета на обществените мрежи.

Тук би трябвало да отворим скоба, че дълго време Левски и ЦСКА нямаха публични страници и бяха дали правата си за Facebook на частна компания. Така тя съумя да събере въпросните над 400 000 " сини " почитатели и над 300 000 " червени ".

Положението в ЦСКА е по-особено след разделянето предишното лято. Двата " червени " отбора затварят шестицата. Нормално е разграничени, " армейците " да събират по-малка известност във Facebook. Но би трябвало да се означи възходът на ЦСКА 1948, който за година в селските групи събра над 20 000 почитатели!

Страницата също се прави извънредно професионално, дизайнерите пробват реформаторски за нас решения, а равнището на отразяване изрично кореспондира с първата шестица на България

Лош образец са известни тимове като Черно море и Пирин. Официални страници липсват, разчита се напълно на фенски такива.

Бербатов продължава да притегля вниманието с сходни фотоси

Естествено, като приказваме за футбол и фейсбук, няма кой да стигне Димитър Бербатов. Нападателят е деен в социалката и има над 2,2 милиона почитатели. Но той стартира интензивно работа още в Манчестър Юнайтед, където опциите за трупане на известност са безгранични.

Трябва  да бъде окуражителен и Краси Балъков, който се грижи за имиджа си чудесно. Страницата му има близо 40 000 почитатели.

Валери Божинов избива рибата като известност със своите клипчета, само че единствено в Инстаграм. Там се радва на близо 55 000 фена.

Стилиян Петров, както множеството футболисти на Острова, залага единствено на Туитър. задоволително с цел да събере над 120 000 почитатели. 

Топ 6 

на формалните страници на клубовете ни във фейсбук съгласно брой почитатели

1. Лудогорец 93 903

2. Берое 67 479

3. Левски 61 123

4. Ботев Пловдив 38 217

5. ЦСКА-София 26 255

6. ЦСКА 1948 20 294
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР