Последната емисия дълг на България, направена през януари, е на

...
Последната емисия дълг на България, направена през януари, е на
Коментари Харесай

Плащаме 10 пъти по-висока лихва по държавния дълг отколкото 2020 г.

Последната емисия дълг на България, направена през януари, е на 4,8%. Имаме 10 пъти по-висока рентабилност в сравнение с през 2020 година, когато беше 0,4%. Това е неприятно за страната, тя заплаща по-голяма рента по дълга. Не е моментът да финансираме обществени политики. Това сподели икономистът Михаил Кръстев пред " Нова нюз ".

Според него явно би могло да бъде събрано болшинство за избиране на ръководител на Народно събрание. " След като една коалиция не желае да гласоподава за предлагането на ГЕРБ, не виждам за какво в случай че останалите са съгласни да бъде той, да не си го гласоподават. Философията на партиите по отношение на бюджета е много сходна. Тя обаче е нездравословна и ще генерира от ден на ден проблеми. Бюджетът ще бъде импортиран от МФ и той ще претърпи измененията, които партиите решат и ще бъде признат. Ще забележим дали ще бъде добър за България ", уточни той.

Румен Гълъбинов от своя страна счита, че а ръководител на Народно събрание ще се събере болшинство, още повече, в случай че има ротационен принцип - на половин мандат, както в Европарламента. " Проектобюджетът, който ще внесе МФ, би трябвало да се одобри или да се отхвърли в границите на два месеца. Според друга догадка постоянно държавно управление може да внесе собствен бюджет или да се направи актуализация на актуализацията на съществуващия бюджет, в случай че има парламентарно болшинство ", показа той.

По думите му отчетът на Организацията за стопански съдействие и развиване ни даде рекомендация за идващите години. Това си е стратегия за работа през идващите години, Организацията за икономическо сътрудничество и раз ни гледа в профил независимо и обективно. Необходима е консолидация в разходната и в приходната елементи. Вероятно 15% ще бъде инфлацията в края на март. Около 10-12% може да се поддържа годишна инфлация, обществените заплащания може да компенсират тези проценти ", изясни Гълъбинов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР