Последната екстра, която американската иновативна компания Uber предложи на българските

...
Последната екстра, която американската иновативна компания Uber предложи на българските
Коментари Харесай

Доставка на сладолед по домовете последната услуга на Uber

Последната екстра, която американската новаторска компания Uber предложи на българските консуматори, бе доставката на сладолед по домовете. Услугата бе планувана като краткотрайна акция и течеше в летните месеци на към този момент отминалата 2015-та година. За страдание, тя се трансформира и в последната услуга, която предложи софтуерната компания на българския пазар.

#UberIceCream беше дейна промоция единствено в София, която направи столицата част от световна акция в стотици градове по света. Цената на #UberIceCream бе 5 лв., като в една порция има 3 кутии сладолед по 125 мл. На повикване можеше да се поръчат до две порции.

Малко след нейното привършване българската Комисия за отбрана на потребителите обаче санкции Uber с двеста хиляди лв., тъй като работещите там специалисти решиха, че компанията прави нелоялна конкуренция с превързването на пасажери.

За тези, които не знаят, Uber е софтуерна компания със седалище в Сан Франциско, Калифорния, основала едноименно мобилно приложение за споделено пътешестване, която работи в доста градове на няколко страни.

Приложението на компанията, носещо същото име, спомага за правене на поръчки за транспортиране и изпраща информацията до наетите от нея водачи. Така пасажерите, които бяха решили да употребяват услугата, имаха опция да запазят кола на тъкмо несъмнено място и в тъкмо несъмнено време.

Бизнес начинанието се оказа сполучливо и при започване на 2015-та американката компания се разрасна в 53 страни и повече от 200 града по целия свят, в това число и в София. Услугата Uber се прави оценка на повече от 40 милиарда щатски $.

Със средата на предходната година обаче започнаха и проблемите за Uber в България. Няколко митинга на таксиметрови водачи и тъжби до разнообразни институции докара до санкцията от Комисия за защита на конкуренцията. В края на септември предходната година Върховният административен съд се произнесе, че предлаганата услуга е противозаконна и с това на процедура приключи активността на компанията в България.

Дейността на Uber не е обект на законово гонене единствено в страната ни. Нейните услуги са неразрешени в някои щати на Индия. Дела против нея се водят във Англия и Испания, а митинги на таксиметрови водачи против нея имаше в Германия, Индия, Тайланд, Испания, Франция и Англия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР