Последиците от пандемията от коронавирус върху американската икономика ще траят

...
Последиците от пандемията от коронавирус върху американската икономика ще траят
Коментари Харесай

Коронавирусът изтрива близо 8 трлн. от икономиката на САЩ до 2030 г.

Последиците от пандемията от ковид върху американската стопанска система ще траят десетилетие, изтривайки близо 8 трилиона $ стопански напредък. Това се показва в нови прогнози на Конгресната бюджетна работа.

В писмо до законодателите шефът на службата Филип Суогъл написа, че прогнозите са вирусът да изтрие огромна част от стопанската система на Съединени американски щати до 2030 година, загуба от 7,9 трилиона $.

Затварянето на бизнеси и ограниченията за обществена отдалеченост се чака да свият потребителските разноски, до момента в който спадът на енергийните цени съществено ще понижи американските вложения в енергийния бранш, написа шефът на комисията в отговор на питане на сенатор Чък Шумър.

От началото на здравната рецесия Съединени американски щати наляха трилиони долари в стопанската система посредством държавни стратегии и дейности на Федералния запас . Но тези ограничения не стопираха покачването на безработицата до равнища, невиждани от Голямата меланхолия (1929-1933). До момента към 40 милиона американци са изгубили работата си. В петък се чака Департаментът по труда да разгласи 20% безработица през май спрямо 14,7% през април и 4,4 на 100 през март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР