Последиците от колапса на Silicon Valley Bank (SVB) започват да

...
Последиците от колапса на Silicon Valley Bank (SVB) започват да
Коментари Харесай

От Лондон до Сингапур: Фалитът на Silicon Valley Bank разтърси света

Последиците от колапса на Silicon Valley Bank (SVB) стартират да се популяризират по целия свят след трагичния банкрут в петък на американската банка, най-големият от финансовата рецесия през 2008 година насам.

Основателите на започващи компании в Калифорнийския залив са в суматоха по отношение на достъпа до пари и заплащането на чиновниците. Страховете от „ болест “ доближиха Канада, Индия и Китай. В Обединеното кралство подразделението на SVB ще бъде оповестено в несъстоятелност, към този момент е спряло да търгува и към този момент не приема нови клиенти.

В събота водачите на повече от 250 софтуерни компании изпратиха писмо, призовавайки английския канцлер Джереми Хънт да се намеси.

Загубата на депозити има капацитет да осакати бранша и да върне екосистемата 20 години обратно “, споделиха те в писмото. „ Много компании ще бъдат изпратени в насилствена разпродажба за една нощ. “

„ Тази рецесия ще стартира в понеделник и по тази причина ви призоваваме да я предотвратите в този момент “, споделиха създателите и основните изпълнителни шефове на започващи компании в Обединеното кралство в писмото до Хънт. Компаниите, изброени в писмото, включват Uncapped, Apian, Pockit и Pivotal Earth.

В неделя Хънт сподели, че работи с министър-председателя Риши Сунак и шефа на Bank of England Андрю Бейли, с цел да „ избегнат или сведат до най-малко вредите “ вследствие на хаоса, погълнал английското поделение на банката.

Това е единствено началото. SVB имаше клонове и в Китай, Дания, Германия, Индия, Израел и Швеция. Основателите предизвестяват, че банкрутът на банката може да унищожи започващите компании по света без намесата на държавното управление.

Въздействието на случая със SVB върху софтуерната промишленост не би трябвало да се подценява “, споделиха в записка анализатори, ръководени от Liu Zhengning от China International Capital Corp. Депозитите са от решаващо значение за започващите софтуерни компании, защото те нормално изискват доста пари в брой, с цел да платят големи разноски, в това число разноски за научноизследователска и развойна активност и заплати на личния състав, споделиха те.

Финансовият министър на Южна Корея сподели в неделя, че страната следи от близко всяко влияние от срутва на SVB върху южнокорейските пазари, написа Bloomberg.

Някои ръководители и вложители във финансовата промишленост стават все по-загрижени, че колапсът на Silicon Valley Bank може да има резултат на доминото върху други районни банки в Съединени американски щати, в случай че регулаторите не намерят покупател, който да отбрани незастраховани депозити, добавя Reuters.

Фокусираният върху започващи компании заемодател SVB Financial Group (SIVB.O) стана най-голямата банка, банкрутирала след финансовата рецесия от 2008 година, разтърсвайки пазарите и оставяйки милиарди долари, принадлежащи на компании и вложители, блокирани.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР