Последен 27-и поред протест „Сърбия срещу насилието“ се състоя снощи

...
Последен 27-и поред протест „Сърбия срещу насилието“ се състоя снощи
Коментари Харесай

Протестът „Сърбия срещу насилието“ се състоя за последен път

Последен 27-и подред митинг „ Сърбия против насилието “ се състоя нощес пред Народното събрание в столицата Белград, оповестиха локални медии.

Част от опозицията в Сърбия стартира ежеседмични митинги след двете всеобщи убийства в страната през май. Тогава в учебно заведение в Белград 13-годишно момче простреля девет възпитаници и охранител. Ден по-късно 21-годишен мъж стреля по хора в село покрай Белград, като умъртви осем души.

Сред настояванията на протестиращите бяха държавното управление да поеме отговорност, като и да се приключи по-нататъшното поощряване на насилието в медиите и общественото пространство.

Организаторите на митингите са на мнение, че откакто бяха планувани предварителни парламентарни и локални избори на 17 декември, към този момент е нужна по-различна организация и няма да има постоянни митинги всяка събота.

Партиите от проевропейската съпротива, които провеждат митинга, преди няколко дни подписаха съдружно съглашение за общо явяване на изборите.

„ Преборихме се за предварителни избори, проевропейската съпротива се сплоти в една листа. Не проспивайте 17 декември “, прикани събралите се Смилян Баняц, един от уредниците на митинга.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР