Посланията на политиците трябва да са конкретни и ясни, все

...
Посланията на политиците трябва да са конкретни и ясни, все
Коментари Харесай

Недко Недев: Има отлив на чужди инвестиции, бизнесът страда, а важните теми са изместени от политически интриги

Посланията на политиците би трябвало да са съответни и ясни, от ден на ден ще се чува за Републиканци за България, коментира областният координатор на партията в Сливен Недко Недев в „ оПозиция с Горан Благоев ” на 

Обстановката у нас е непродуктивна, през последните две години бизнес средата постоянно се дефинира от неща, отвън връзките производител-клиент, а сега има извънредно сериозна липса на директни задгранични вложения у нас.

Недев, който е търговски шеф на интернационална компания с над 20 завода в света показа, че в неналичието на непознати вложения има и огромна доза политически нюанс. За последното ръководство на ГЕРБ корупцията се е засилила, отлив проличава и поради неразбираемата позиция на българското държавно управление и страната ни по въпроса с гарантиране сигурността на нашите граници по време на военния спор сред Русия и Украйна: „ Аз не познавам вложител, който ще вложи средства за създаване на нови производства или центрове за даване на услуги на място, където мнението „ За “ или „ Против “ войната е толкоз поляризирано. Ние тук не приказваме за гаранция на нашите граници и суверенитет. Голяма част от хората, за жалост, поддържат военни дейности, а най-лошото е, че тези, които са в Народното събрание през днешния ден, също са извънредно разграничени. Аз не виждам нито една от партиите да застане твърдо в отбрана на атлантическите полезности и на европейската ориентировка на страната. Това са извънредно отрицателни сигнали за вложителите “, сподели младият управител Недко Недев.

Той бе безапелационен, че посланията, които насочат политиците, би трябвало да се съответни и ясни, а интернационалните сътрудници и вложители да виждат общо предпочитание за работа и за това страната да се движи към сигурност.

По думите му инфлацията е общоевропейска, ситуацията е тежко в цяла Eвропа и в света, всички първични материали имат растеж, загубите на всички компании са съпоставими. Но има страни, които по-добре се оправят, тъй като насочват средства към уязвимите групи от обществото, до момента в който при нас се раздават пари „ на калпак “, без значение какво е благосъстоянието на хората. Реално това не са антиинфлационни ограничения и ще имат тъкмо противоположния резултат, счита той.

Българският бизнес към момента е изправен пред старите проблеми с неналичието на квалифицирана работна ръка, отсъствието на електронно държавно управление и администрация, извънредно ниското равнище на транспортна съгласуваност, което има страната ни. Към тях през последните година и половина-две, се прибавиха и новите проблеми със скъпата електрическа енергия и извънредно високите цени на превоза.

Бизнесът чака от българското държавно управление да стартира да разискват тематики, които засягат съответни политики.

Според мениджъра Недев, същински значимите тематики остават на назад във времето, за сметка на политически интриги, нападки и разногласия. Една такава тематика е възможна проверка на „ Зелената договорка “, която съгласно него е допустима: „ Виждате,вчера Германия и Австрия взеха решение да пуснат още веднъж въглищните си централи. Явно има механизми за контролиране цените на електрическата енергия, откакто желаеме да преборим зависимостта от съветските енергийни носители “. Дори тематики като опциите по Инициативата „ Три морета “ остават на назад във времето, посочи представителят на Републиканци за България.

Никой не приказва и за напълно съответни стъпки, като предлаганото от Републиканци за България въвеждане на патентен налог за дребните предприятия, които през днешния ден изнемогват.

По думите на Недев, хората са разочаровани, в последната година се е видяло същинското лице на огромна част от тези, които се представяха за носители на смяната. Факт е и отливът на поддръжка от огромните систематични партии, хората се умориха и от популизма, само че за жалост няма и опция.

Все повече ще се чува за Политическа партия „ Републиканци за България “, уверен е регионалният координатор на партията в Сливен. Формацията сплотява можещи хора от действителните сфери на живот и бизнес.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР