"Посланията на господин Панов са си негови. Господин Радев има

...
"Посланията на господин Панов са си негови. Господин Радев има
Коментари Харесай

Христо Иванов изненадващо се разграничи от Лозан Панов

"Посланията на господин Панов са си негови. Господин Радев има защо да бъде подложен на критика, въпреки че той застана на вярната страна на историята във връзка с правосъдната промяна. Но той пропусна да заеме позиция във връзка с избора на Иван Гешев.

Ние от Демократична България се борим за тази идея от десетилетие, в този момент болшинството схваща, че без смяна на прокуратурата не може. Много хора трябваше да схванат нещата, неведнъж по сложния метод. " Така Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България " разяснява пред bTV думите на претендента за президент Лозан Панов, че президентът Румен Радев е "фалшив воин ".

Лозан Панов бе повдигнат за претендент от предприемчив комитет, само че Демократична България го поддържа.

"Господин Панов на поста ръководител на Върховния касационен съд беше от малцината институционални представители на демократичната общественост и беше естествено да получи нашата поддръжка.

Освен това той е самостоятелен, излъчен е от хора, които са самостоятелни. В неговия предприемчив комитет няма нито една партийна креатура. И още нещо - той е магистрат, по закон е деполитизиран. Ние ще се отнесем с почитание към неговата самостоятелност по време на акцията ", сподели още Христо Иванов.

Христо Иванов изрази убеждението, че Лозан Панов ще е на балотаж.

Според него в политиката професионализмът и демократичните обичаи са доста значими.

„ Важно е също и да усетим смяната, която се случва във времето. Хората не желаят да сменим Бойко Борисов в ролята му на „ един огромен, който събира доста власт в себе, с различен подобен.

Хората желаят диалогичност и всичко да се постави на кръглата маса на равнопоставен диалог, в който да преобладават публичните ползи, а не междуличностните връзки “, счита съпредседателят на „ Демократична България “.
Иванов добави, че предходните два тура избори са били цената всички да научим този урок.

„ Надявам се идващия парламент да стартира с изясненост към няколко неща: ще има обединения, които ще стъпят на цялостни, деликатно направени съдружни споразумения; ще има шерване на отговорност; ще има диалог за биографиите и потенциала на хората, които се предлагат за избрани позиции.

Всичко това ще е, с цел да образуваме ръководство, което да може да си сложи амбициозната задача да промени страната “, сподели още той.

„ Червените линии “ в политиката

„ Акцентът за нас ще бъде деликатното структуриране на връзките в една бъдеща коалиция, с ясните „ червени линии “ във връзка с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Относно Българска социалистическа партия „ алената линия “ е, че не можем да подкрепим ръководство с техен мандат и макар негативизма, който се изля върху нас, в предишния парламент удържахме на този ангажимент “, съобщи Иванов.

Според него ГЕРБ би трябвало да останат отвън властта задоволително дълго, с цел да престанат да бъдат притежател на токсичност.

„ Радев има защо да бъде подложен на критика, без значение от това, че той във връзка с сложните тематики за правосъдната промяна и положението на прокуратурата застана на вярната страна на историята. Конкретно той има защо да бъде подложен на критика във връзка с това по какъв начин подходи за избори на основния прокурор Иван Гешев, пропусна опцията да използва цялата цялост на ролята на президента в един подобен избор “, счита той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР