Посланици на правителствата на Европейския съюз в Брюксел одобриха в

...
Посланици на правителствата на Европейския съюз в Брюксел одобриха в
Коментари Харесай

Посланиците на ЕС одобриха временното прилагане на търговската Брекзит сделка от 1-ви януари

Посланици на държавните управления на Европейския съюз в Брюксел утвърдиха в понеделник краткотрайното използване от 1 януари 2021 година на комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Англия, подписано предходната седмица.

" Комисията на непрекъснатите представители на Европейския съюз (COREPER) единомислещо утвърди краткотрайното използване на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство от 1 януари 2021 година ", съобщи в Туитър представителят на немското председателство на Европейски Съюз Себастиан Фишер.

Търговската Брекзит договорка, която беше реалност след деветмесечни договаряния, в този момент ще бъде утвърдена документално от всички 27 държавни управления на Европейски Съюз до 16:00 ч. българско време във вторник, уточни още Фишер.

Очаква се Европейският парламент да утвърди договорката през " новата година ", сподели преди този момент неговият ръководител Дейвид Сасоли, до момента в който Народното събрание на Обединеното кралство ще се събере на 30 декември, с цел да утвърди дълго чаканото съглашение.

Междувременно основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние приветства в понеделник " ползотворните обмени " на отзиви по отношение на Брекзит договорката, които се състояха по време на разговора сред него и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от една страна, и представители на Европейския парламент, в това число парламентарния Председателски съвет и съответната английска координационна група, въпреки това.

Барние се обърна с обръщение в Туитър, с цел да благодари на ръководителя на Екологичен потенциал Дейвид Сасоли и ръководителя на комисията по външни работи Дейвид Макалистър за демонстрирането на " доверие и поддръжка по време на изключителните договаряния ".

Барние и Фон дер Лайен разкриха предходната седмица директно преди Коледа, че комерсиалната договорка с Лондон е подписана. И двамата дефинираха съглашението като " причина да се почувстваме облекчени ", само че подчертаха, че би трябвало да се свърши повече работа, с цел да може договорката да бъде призната от законодателните органи и от двете страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР