Посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов подписа две

...
Посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов подписа две
Коментари Харесай

България подпомага здравеопазването и образованието в Северна Македония

Посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов подписа две съглашения за планове в областта на образованието и опазването на здравето, финансирани от България по линия на формалната помощ за развиване (ОПР). Проектите са на обща стойност 314 741 лв., оповестиха от Министерство на външните работи.

Според подписаните съглашения неправителствената организация „ Профицио-мултиетническа приемливост “ ще получи финансиране от 272 669 лева за закупуване на преносим мамограф за потребностите на системата за опазване на здравето в страната. Проектът се реализира с поддръжката на Министерство на здравеопазването на Република Северна Македония.

Вторият план има за цел повишение на потенциала на психолозите от главните и междинните учебни заведения в оценката на вниманието, концентрацията, паметта и разкриване на компликации в умственото развиване при деца и юноши. Той е на стойност 41 072 лева, а организацията, която ще го извърши е „ Сдружение за обучение на възрастни „ Център за учене през целия живот “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР