Посланикът на Украйна в Турция каза в четвъртък, че се

...
Посланикът на Украйна в Турция каза в четвъртък, че се
Коментари Харесай

Украйна води преговори за алтернативи на сделката за зърно

Посланикът на Украйна в Турция сподели в четвъртък, че се водят  " избрани договаряния " по отношение на самодейност за експорт на зърно с посредничеството на Организация на обединените нации, която беше закрита през лятото на 2023 година

" За страдание, тази самодейност за зърно не действа сега, макар че не престават избрани договаряния за намиране на формат за възможна помощ от интернационалните сътрудници на Украйна ", сподели Васил Боднар на онлайн брифинг.

Той не даде повече детайлности.

Сделка в Черно море беше реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли 2022 година за битка с световната хранителна рецесия, влошена от нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година Двете страни са измежду водещите експортьори на зърно в света.

През юли 2023 година Русия спря присъединяване си в договорката, заявявайки, че изискванията за нейното присъединяване в съглашението не са изпълнени.

Украйна започва свой собствен филантропичен кулоар за мореплаване, обхващащ западното й черноморско крайбрежие покрай Румъния и България предишния август, откакто Москва се отдръпна от договорката, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации.

Досега, 151 кораба са употребявали украинския зърнен коридор в Черно море и са изнесени около 16,5 милиона метрични тона товари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР