Посланикът на Съединените американски щати в България Н. Пр. Кенет

...
Посланикът на Съединените американски щати в България Н. Пр. Кенет
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ впечатлен от оборудването на „Асарел-Медет“, щадящо околната среда

Посланикът на Съединените американски щати в България Н. Пр. Кенет Мертен посети панагюрската минна компания „ Асарел-Медет “АД, дружно с Джен Бауер – заместник-ръководител на политико-икономическата секция, и Хана Каменецки – старши търговски шеф. Гостите бяха посрещнати от ръководителя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков, ръководителя на Управителния съвет инж. Делчо Николов, изпълнителния шеф инж. Николай Пелтеков и Лушка Паланкалиева – шеф „ Административни и регулаторни действия “.



Г-н Цоцорков обърна внимание на внедрените автоматизирани системи и обществената отговорност на компанията, поради които стана първият управител на минно сдружение в света с премията SDG Pioneer от Глобалния контракт на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Екипът на „ Асарел “ описа за работата на двете американски сонди, шестте челни товарача Caterpillar и оборудването от американски компании в обогатителната фабрика. Инж. Юлияна Григорова – инженер „ Производствено обмисляне и развиване “, показа за обмяната на опит с мини от Невада и Калифорния по програмата за отводняване и осушаване на рудника. Представени бяха плановете за дълготрайно стабилно развиване на „ Асарел “ и вложенията в съвременна техника, нови технологии, запазване на околната среда и сигурност на труда за над 1 милиарда щ. д. през последните две десетилетия.



Гостите разгледаха фирмената експозиция за историята на компанията и атрактивната колекция от остарели минни машини, които към този момент са изведени от употреба. Там видяха първия за панагюрската мина колесен преден товарач Caterpillar 992D. Той е бил направен по самостоятелна поръчка и е работил от март 1995 година до 2013 година, когато е „ пенсиониран “ като международен рекордьор по пробег.





Н. Пр. Кенет Мертен дефинира визитата като впечатляващо и написа в паметната книга на „ Асарел “:

„ За мен е наслаждение да посетя сдружение с толкоз високо равнище на корпоративно и обществено ръководство. Очевидно работите с най-съвременното и щадящо околната среда съоръжение, огромна част от което е създадено в Съединени американски щати. Благодаря Ви за топлината и приятелското отношение, с което ме посрещнахте, като Ви искам триумфите непрестанно да ви съпътстват “.



В Панагюрище гостите посетиха залата трезор с Панагюрското златно богатство, построена в локалния музей с подаяние от „ Асарел-Медет “АД и проф. доктор Лъчезар Цоцорков като филантроп на културата. Всяка година оригиналът на тракийския шедьовър се завръща в нея, като през тази година се чака през м. септември.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР