Посланикът на Русия у нас се качи на Шипка ден

...
Посланикът на Русия у нас се качи на Шипка ден
Коментари Харесай

Митрофанова: За газ от „Газпром“ се плаща само в рубли

Посланикът на Русия у нас се качи на Шипка ден след формалните празнувания на Шипченската епопея

За газ от „ Газпром “ може да се заплаща единствено в рубли. Това сподели посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на bTV.

Ден след формалните празнувания на Шипченската епопея тя се качи на Шипка, с цел да постави венец в памет на починалите в Руско-турската освободителна война.

„ Смятам че при политическа воля от страна на България, проблеми няма да има. За да се възстановят доставките на газ, нов контракт не е необходим, тъй като настоящият контракт е до края на декември тази година “.

Това сподели съветският дипломат Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на bTV при какви условия могат де се възобновят доставките на синьо гориво от „ Газпром “ за България.

Митрофанова е безапелационна, че за тези доставки може да се заплаща единствено в рубли.

Руският дипломат се качи през днешния ден на връх Шипка, с цел да постави венец в памет на починалите в Руско-турската освободителна война. Това се случи ден след формалните празнувания на Шипченската епопея на върха.

По думите на Митрофанова в кратковременен проект българ-руските връзки са в границите на „ сдържано взаимоотношения “, само че тя е уверена, че в дълготраен проект те ще се възстановят изцяло. Посланикът призна, че след изгонването на 70 съветски дипломати от страната ни посолството действа със усложнения. „ Не е елементарно, само че не можете да ни уплашите с това “, посочи тя.

Заедно с съветския дипломат до паметника на свободата се качиха и от българския мото клуб „ Нощни вълци “, чието съветско посланичество попадни под глобите на Европейски Съюз и към този момент не може да пътува на територията на Европа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР