Посланикът на Република Словакия у нас Н. Пр. Мануел Корчак

...
Посланикът на Република Словакия у нас Н. Пр. Мануел Корчак
Коментари Харесай

Посланикът на Словакия посети Плевен

Посланикът на Република Словакия у нас Н. Пр. Мануел Корчак е посетил Плевен и се е срещнал с кмета Георг Спартански, оповестиха от Общината.

Дипломатът е бил съпровождан от консула при Посолството Ивана Марксфелдова. " България и Словакия постоянно са били в положителни връзки във времето и съдействието сред страните би трябвало да бъде продължено ", е споделил в диалога си с посланика кметът Спартански.

Той е подчертал, че понятието " Обединена Европа " значи " съответни контакти и стъпки за доближаване сред районите, а по мой опит културата и образованието са най-благодатните сфери за общи планове ". Плевенският кмет е добавил, че при съвместен интерес могат да бъдат открити партньорски връзки със словашки град.

Конкретният мотив за визитата на дипломат Корчак е бил откриването на паметна плоча на словаци, живели в Горна Митрополия. След Втората международна война част от тях се завръщат в родината, само че носят България и Плевенския край в сърцето си.
 Община Плевен
" Това е един от мостовете, които свързват народите ни ", е споделил дипломатът. " Обединяват ни освен общите славянски корени, само че и процесите в годините на преход към народна власт, общото ни участие в Европейския съюз, както и актуалните действителности и провокации ", е споделил още той.

Теми на диалог са били още актуалното икономическо развиване на България и Словакия, следствията от международната пандемия и превъзмогването им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР