Посланикът на Република Северна Македония Агнеза Поповска не е потвърдила

...
Посланикът на Република Северна Македония Агнеза Поповска не е потвърдила
Коментари Харесай

Кондов: Съобщението на МВнР на РСМ се разминава с връчените от граничните власти документи

Посланикът на Република Северна Македония Агнеза Поповска не е удостоверила съществуването на забранителни описи за българи, които да не бъдат допускани в страната.

Това съобщи служебният министър на външните работи Иван Кондов.

Има разминаване на формалната позиция на Република Северна Македония, показана пред България и данните в граничната система на прилежащата ни страна, уточни Кондов.

" В уведомленията, връчени на българските жители от граничните органи на Република Северна Македония, категорично е посочено, че в граничната система на прилежащата ни страна те попадат в забранителен лист. Министерството на външните работи е в развой на информиране на всички наши сътрудници за този невиждан акт, който не съответствува с заявеното от Скопие желание да работи за добросъседски връзки и за осъществяване на поетите от него задължения ", акцентира служебният министър на външните работи.

" Прави усещане, че обяснението на дипломат Поповска и известието на Министерството на външните работи на Република Северна Македония се разминават с формалните документи, връчени от граничните управляващи. Изложената от тях теза, че господин Ковачев надали не е косвена вреда на някакви други лица, които представлявали опасност за публичния ред, е меко казано несъстоятелна ", безапелационен е Иван Кондов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР