Посланикът на Мианма в Лондон заяви, че военен, близък до

...
Посланикът на Мианма в Лондон заяви, че военен, близък до
Коментари Харесай

Близък до хунтата военен окупира посолството на Мианма в Лондон

Посланикът на Мианма в Лондон съобщи, че боен, непосредствен до хунтата, взела принудително властта в Мианма, е окупирал постройката на посолството и му пречи да влезе в нея, съобщи Франс прес.

Когато бе запитан за самоличността на военния, дипломат Киау Зуар Мин съобщи, че става дума за военния аташе към посолството.

Военната хунта в Мианма отзова посланика на азиатската страна във Англия, откакто той разгласява официално съобщение в отбрана на цивилното държавно управление на Аун Сан Су Чжи, което бе свалено от военните на 1 февруари.

" Дипломацията е единственият излаз и единственият отговор на сегашната обстановка ", съобщи Киау Зуар Мин в изказване, което бе споделено в Туитър от английския външен министър Доминик Рааб.

Тези, които окупираха посолството, " споделиха, че го вършат по заповед от столицата (на Мианма) и че няма да ме пуснат да вляза. Те не могат да вършат това. Британското държавно управление няма да го разреши ", посочи посланикът.

В края на вчерашния ден пред посолството на Мианма имаше проява против осъществения в страната боен прелом.

Англия вкара наказания против няколко представители на военната хунта в Мианма, в това число и против ръководителя на армията на Мианма Мин Аун Хлайн, поради присъединяване им във военни прелом, напомня Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР