Посланикът на Китай в ЕС започна яростна атака срещу „клеветите”

...
Посланикът на Китай в ЕС започна яростна атака срещу „клеветите”
Коментари Харесай

Пекин с критика към ЕС заради клевети” и дискриминация” срещу китайските компании

Посланикът на Китай в Европейски Съюз стартира гневна офанзива против „ клеветите” и „ дискриминацията”, пред които са изправени Huawei и други китайски компании в Европа, предупреждавайки, че напъните за изключване на Китай от 5G плановете на Стария континент “ще бъдат самоунищожителни”, оповестява Financial Times.

Посланик Джан Мин предизвестява, че всевъзможни опити за ограничение на присъединяване на китайските технологии в идни европейски планове за високоскоростни 5G мобилни мрежи биха имали " съществени последствия " за световното икономическо и научно съдействие.

Забележките на висшия посланик бяха направени по време на изявление в Брюксел, в което се визира възходящото напрежение сред Европа и Китай, както и опциите за двустранно съдействие на фона на дистанциращите се от всички Съединени американски щати.



" Клеветите, дискриминирането, натискът и спекулациите не са потребни за никого”, декларира Джан в коментар на опасенията за киберсигурността, свързани с китайските компании, които се тиражират в Европа и Съединени американски щати, като прибавя, че сега доста организации не пестят старания да си фабрикуват истории за Huawei, свързани със сигурността, които обаче в действителност нямат нищо общо с тематиката, а целят напълно други резултати.

Технологичната сигурност е една от няколкото области, в които търканията сред Европейски Съюз и Китай се усилват, защото европейските страни са недоверчиви към Пекин в разнообразни аспекти на търговията, вложенията и политиките за конкуренция.

Европейски Съюз се стреми да ускори контрола над китайските софтуерни компании на фона на опасенията за опасности за сигурността, които могат да произлязат от 5G мрежата, защото тя се чака да бъде надълбоко вградена в публичните процеси посредством потреблението ѝ за друг вид приложения, чиито функционалности варират от ръководство на придвижването по пътната и железопътната инфраструктура до надзор на домакинските уреди.

Загрижеността на европейските страни се подклажда непрекъснато и от предизвестията на страни като Съединени американски щати, Япония и Австралия, и някои случаи на шпионски кавги. Такъв последно се развихри в Полша и в него още веднъж бяха забъркани представители на Huawei.

Миналата седмица колосът в телекомуникационните услуги Vodafone съобщи, че ще " спре " закупуването на съоръжение от Huawei за своите 5G мрежи в Европа и ще организира диалози с разнообразни държавните управления, с цел да " постави някои обстоятелства на масата ".

В отговор, китайският дипломат в Европейски Съюз предизвести, че международната промишленост и веригите за доставки и стойност са „ мощно преплетени “ на 5G пазара, където Huawei е водещ производител на съоръжение, и по тази причина компанията не може да бъде “изкуствено и умишлено” изолирана.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР