Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов във Фейсбук:Шеф Майкъл

...
Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов във Фейсбук:Шеф Майкъл
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ разказа изумителна история за топ шеф-готвач, свързан с България

Посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов във Facebook:

Шеф Майкъл Соломонов е измежду най титулованите готвачи в Америка. Първият му ресторант Zahav във Филаделфия, щат Пенсилвания, получава премия “Отличен ресторант ” за Съединени американски щати за 2019 година на влиятелната James Beard Foundation. Получавал е премиите “Най-добър началник на централния Атлантически район ” за 2011 година, за най-хубава готварска книга на 2016 година, за отличен началник за 2017 година През 2021 година получава самопризнание и от вестник “Ню Йорк Таймс ”, когато неговият ресторант Laser Wolf е включен в листата на “50-те най-хубави заведения за хранене в Америка ”.

Снимката е от вечеря ифтар, проведена във Вашингтон от посолствата на Израел, Бахрейн и Азербайджан, приготвена от началник Соломонов по покана на посолството на Израел.

Но за какво всички тези детайлности?

Защото началник Майкъл Соломонов е потомък на български евреи от Варна. Той е роден в Израел, живее в Съединени американски щати, само че е откърмен с обич, признателност и благодарност към народа на България, избавил от гибел съвсем 50 хиляди евреи. Един от избавените е бащата на Майкъл Соломонов.

А фактът, че Израел взе участие в образуване на обичайна вечеря ифтар по случай мюсюлманския празник Рамазан, самичък по себе си е мотив за обособен пост. Но по-нататък.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР