Посланик Елеонора Митрофанова ще отиде на срещата в МВнР, съобщиха

...
Посланик Елеонора Митрофанова ще отиде на срещата в МВнР, съобщиха
Коментари Харесай

Посланик Елеонора Митрофанова ще отиде на срещата в МВнР, съобщиха от руското посолство

Посланик Елеонора Митрофанова ще отиде на срещата в Министерство на външните работи, оповестиха от руското посолство у нас оповестиха за NOVA.

Очаква се срещата да е още в четвъртък.

Митрофанова беше извикана публично в Министерство на външните работи по отношение на федералното търсене на българския проверяващ публицист Христо Грозев.

От Министерство на външните работи оповестиха още, че на срещата ще бъде разисквана възбраната за проучване на български език в окупираните региони на Украйна от Руската федерация, свалянето на портрети на български исторически персони, както и оповестеното федерално търсене на българския проверяващ публицист Христо Грозев от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация.

 

Както към този момент написахме, против оповестения за търсене от Министерството на вътрешните работи на Русия български публицист от уеб страницата Bellingcat Христо Грозев е формирано наказателно дело за разпространяване на подправени вести за Въоръжените сили на Руската федерация.

 

РИА Новости цитира шефа на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, който съобщи, че уеб сайтът Bellingcat е нужен за оказване на напън върху някои страни, както и върху физически и юридически субекти.

 

" Ние имаме информация за това който ръководи този план за сякаш журналистически следствия, в който работят и някогашни чиновници на спецслужбите ", добави Наришкин.

От своя страна Федералната работа за сигурност към този момент разгласи, че Христо Грозев е взел участие в интервенция на украинското военно разузнаване.

Целта й е била да бъдат отвлечени съветски бойни самолети. Става въпрос за бомбардировач Су-24, изтребител Су-34 и свръхзвуков ракетоносач Ту-22 М3, които са били на украинско летище. Според ФСС акцията българският публицист е координирал дейностите на участниците в интервенцията.

По-късно, съгласно РИА Новости, Христо Грозев е признал, че управляващите в Киев в действителност са се пробвали да вербуват съветски водачи да отвлекат самолети, само че неговата роля е била единствено да документира събитията, като е снимал филм за интервенцията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР