Поскъпване на природния газ с 3,51% за крайните потребители от

...
Поскъпване на природния газ с 3,51% за крайните потребители от
Коментари Харесай

КЕВР решава за поскъпване на природния газ с 3,51% от 1 януари

Поскъпване на природния газ с 3,51% за крайните консуматори от 1 януари 2019 година ще разисква през днешния ден в намерено съвещание Комисията за енергийно и водно контролиране.

Новата цена е декларирана от " Булгаргаз ".

През последното тримесечие на 2018 година тя е 43,28 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Предложената за първото тримесечие на 2019 година е 44,80 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

" Това е действителната цена, по която ние доставяме. Нашата цена се дефинира по формула ", отбрани настояването изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов, представен от БНР.

Според ръководителя на КЕВР Иван Иванов " при такова нарастване на цена, в случай че Комисията го утвърди, това значи, че цената на топлинната и на електрическата сила няма да бъде променяна от 1 януари ". Той счита, че действителното повишаване на природния газ за крайните консуматори ще е под 2%, защото крайната цена на синьото гориво се образува освен от цената на газа, само че и от таксите за транспорт и достъп, както и от данъците, а те не се трансформират.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР