Посещението на руския президент Владимир Путин, което е планирано за

...
Посещението на руския президент Владимир Путин, което е планирано за
Коментари Харесай

Политолог: Визитата на Путин ще е сред най-важните събития у нас през 2020 г.

Посещението на съветския президент Владимир Путин, което е планувано за началото на лятото, ще е едно от най-важните събития през 2020 година за България. То сигурно ще предложи забавни моменти. Това сподели Любомир Стефанов, политолог, в предаването „ Клуб Investor “ с водещ Ивайло Лаков.

Стефанов чака рокадите в „ кабинета Борисов 3 “ да продължат през 2020 година на фона на множеството проблеми.

„ Не е изключено и други министри да последват оставката на Нено Димов “.

По думите на политолога обаче предварителните избори към момента не са опасност за държавното управление и такива няма да има най-малко в идната една година.

„ Ключов миг през 2020 година ще е осъществяването на този и идващия бюджет - на много места в страната се усилват локалните налози и такси, значимо е да се проследят връзките сред централната и локална власт – така наречен децентрализация, смисъла на Сдружението на българските общини и прочие “, означи Стефанов.

Според специалиста България може да чака известни отстъпки от Европейската комисия за присъединението ѝ към Шенгенското пространство, само че във връзка с ERM II страната има още какво да потвърди.

По отношение на плана „ Турски поток “ Стефанов съобщи, че мнението на зам.-държавния секретар по политическите въпроси на Съединени американски щати Дейвид Хейл, че Вашингтон е срещу плана, е от дълго време явен.

„ България не желае да се конфронтира с Москва по метода, по който го прави Вашингтон, макар поддръжката към Съединени американски щати и участието в НАТО “, посочи Стефанов. Той добави, че в последна сметка Европейският съюз има задоволително подготвеност и опит в боравенето с естествени запаси от Русия и в работата със самата страна.

" Вероятно е Съединени американски щати да виждат съперник в лицето на Русия във връзка с доставките на газ ".

По мнението на специалиста реализацията на българската част от плана „ Турски поток “ съответствува с националния интерес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР