Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би

...
Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би
Коментари Харесай

Борисов: Посещение на Зеленски у нас би било добър знак за демократичната общност в България

Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било добър знак за демократичната общественост в България, препотвърждаване на евроатлантическите цели и самопризнание за всичко, което вършим последните месеци, това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Ако има такава аудиенция, ще се забележим с него “, добави Борисов.

„ Има две тематики, които доста ме тормозят. Каховка може да няма провали, само че проблемите с АЕЦ „ Запорожие “, които излязоха от диалога сред Зеленски и Макрон – това е най-голямата нуклеарна мощ и нуклеарна бомба в Европа. Световната общественост би трябвало да подсигурява, че тази най-голяма нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба “, добави водачът на ГЕРБ.

Относно анулираната от ГЕРБ през вчерашния ден лидерска среща с ПП-ДБ, Борисов разяснява: “по принцип лидерските срещи не са закрепени. Те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. Вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат комисията по енергетика, комисията по защита – да вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна за участието й в НАТО, декларация за Висш съдебен съвет да не избират основен прокурор в този състав и други Днес ще се забележим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се забележим, само че това не са срещи, от които ще произлизат вести “, изясни водачът на ГЕРБ.

Очаквайте детайлности!

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР