Посегателство върху мобилен трафопост в кв. Надежда в Сливен остави

...
Посегателство върху мобилен трафопост в кв. Надежда в Сливен остави
Коментари Харесай

Посегателство върху трафопост остави без ток част от кв. Надежда в Сливен

Посегателство върху мобилен трафопост в кв. Надежда в Сливен остави без зареждане част от квартала. Това оповестиха от EVN.

Аварията е зародила на 4 февруари, като след осъществена инспекция на място е открито непозволено посягане върху кабелна линия 20 kV (киловолта), свързваща мобилен трафопост и трафопост " Надежда 1 " в квартала. Открадната е и част от заземителния силует на мобилния трафопост. В резултат се е стигнало до спиране на кабелната линия, като част от живущите в квартала остават краткотрайно без електрозахранване. Захранването към този момент е възобновено.

Мобилният трафопост бе конфигуриран от Електроразпределение Юг в края на януари за в допълнение подсигуряване на мощности, в резултат на внезапно повишеното ползване в квартала през зимните дни. Инсталирането на мобилния трафопост е контрактувано сред Електроразпределение Юг и община Сливен, откакто от общинската администрация бе възложен терен за слагане на мобилното оборудване.

За случая са известени способените органи, както кметът на община Сливен и регионалният шеф.

Електроразпределение Юг припомня, че всяко нерегламентирано посягане над елементи от електроразпределителната мрежа е причина за повреди в електрозахранването за клиенти, а в редица случаи може да се стигне и до съдбовен излаз за причинителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР