Португалия обяви нов пакет военно оборудване за Украйна, който ще

...
Португалия обяви нов пакет военно оборудване за Украйна, който ще
Коментари Харесай

Португалия обяви нова военна помощ за Киев

Португалия разгласи нов пакет военно съоръжение за Украйна , който ще включва бронетранспортьори и гаубици, оповестиха от Министерството на националната защита на страната.

" Португалия продължава да поддържа Украйна: ще прехвърлим още 14 бронетранспортьора М113 и комплект 105-милиметрови гаубици ", се споделя в изказването, представено от АП.

Както беше маркирано, този нов пакет военно съоръжение е в допълнение към 180-те тона муниции и петте бронирани автомобила за здравна поддръжка , оповестени по-рано.

По-рано португалският производител на безпилотни летателни апарати Tekever съобщи, че ще достави на Украйна свои системи за подкрепяне на наземни и морски интервенции.

Освен това Португалия е подготвена да обмисли опцията за доставка на аварийни елементи за самолетите F-16, с които ще летят украинските военни .
 Дания и Португалия се причисляват към
Дания и Португалия се причисляват към " авиационната коалиция "

Нова поддръжка против съветската експанзия

През април Португалия разгласи решението си да даде на Украйна пет избавителни и медицински бронирани машини. Също по този начин през март Украйна получи три бойни танка Leopard 2A6 от Португалия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР