Португалецът Антонио Феликс да Коща, който по-рано тази година триумфира

...
Португалецът Антонио Феликс да Коща, който по-рано тази година триумфира
Коментари Харесай

Шампионът във Формула Е ще тества в Индикар

Португалецът Антонио Феликс да Коща, който по-рано тази година победи в напълно електрическия шампионат Формула Е, ще направи своя първи тест с автомобил от американските Индикар серии.

Да Коща ще седнe в задвижвания от моторите на Honda болид на Rahal Letterman Lanigan Racing, като пробата ще се състой на пистата „ Барбър “ в щата Алабама на 2 ноември. Португалецът въпреки всичко няма планове да минава в сериите зад океана, като вместо това ще пази своята купа във Формула Е през идната година. Той се познава със съсобственика на отбора Боби Рейхъл, защото трикратният първенец в Индикар дава отговор за заводския тим на BMW в Американския шампионат за спортни коли, а Да Коща бе един от водачите взели участие най-активно в развиването на автомобила M8 GTE, с който тимът на Рейхъл взе участие в американския шампионат.

NEWS

We are scheduled to test reigning FIA Formula E champion on Nov. 2 at.

It will be his first time to drive an.

MORE:
— Rahal Letterman Lanigan Racing (@RLLracing)
„ Никога не съм криел обстоятелството, че е моя фантазия да опитвам Индикар болид. Голям почитател съм на отношението на Америка, и изключително на Индикар към спорта. Познавам Боби от години. Винаги сме се засичал на Коледната вечеря на BMW и му споделях, че желая да опитвам кола от Индикар и най-сетне се отвори опция. Вълнувам се за теста. Първият ми контакт с тима беше доста положителен и всички се държат доста другарски. Виждам високото равнище на професионализъм в тима, което и чаках, вълнувам се, че ще се върна на пистата “, показа португалецът след визитата си в базата на тима.

До опцията Да Коща да вземе присъединяване в теста се стигна поради невъзможността титулярния водач на тима Греъм Рейхъл да вземе присъединяване в него, защото по същото време синът на Боби Рейхъл чака раждането на своята първа рожба.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР