Порто и Интер направиха постно 0:0 на До Драгао“, което

...
Порто и Интер направиха постно 0:0 на До Драгао“, което
Коментари Харесай

Интер едва устиска аванса от Милано, но е на 1/4-финал в Шампионска лига

Порто и Интер направиха постно 0:0 на „ До Драгао “, което класира „ нерадзурите “ на четвъртфинал в Шампионска лига. Победата на „ Джузепе Меаца “ с 1:0, пристигнала с късен гол на Ромелу Лукаку, се оказа задоволителна за италианския исполин да си обезпечи място измежду най-хубавите осем в най-комерсиалния европейски клубен шампионат.

Срещата сред „ драконите “ и „ Змията “ в Португалия не предложи доста положения пред двамата вратари Диого Коща и Андре Онана, за което оказа помощ отличната игра на бранителите на италианския вицешампион. Най-опасно пред вратата на италианците стана в добавеното време на мач, когато Дензъл Дъмфрис мазета от голлинията, а в идващите секунди на два пъти гредите помагаха на Онана.

Интер ще разбере своя противник за четвъртфиналите на жребия в петък, 17 март.

Интер опита да вземе преимущество в първите минути, само че действителната голова опция пристигна за Порто. Урибе стреля отдалеко и принуди Андре Онана да покаже на какво е кадърен.

След четвърт час игра и Еустакио опита да изненада камерунеца с удар по тревата, само че без триумф. Италианският исполин реагира в ответната офанзива - Джеко бе изведен на нелоша позиция за пукотевица, само че Коща парира удара на босненеца с левия крайник.

Малко преди края на полуврмето страхотна композиция на " драконите " изведе Еванилсон на чиста позиция. Бразилецът стреля, само че Федерико Димарко мазета топката с шпагат във допустимо най-ключовия момент. В добавеното време Лаутаро си проправи път в наказателното поле и опита шут от нулев ъгъл - право в ръцете на Коща.

It remains goalless ⏸️ 0-0 (HT)
— Inter (@Inter_en)
Втората част стартира много по-инертно от първата. Играчите на португалския отбор опитваха постоянно удар от отдалеченост, които в съвсем всички случаи завършваха в телата на играчите в жълто. В средата на частта Пепе Акино влезе доста рисково в наказателното на Интер, само че бе затворен по прелестен метод от Бастони. Малко по-късно и Дармиан се отличи с ослепителен шпагат.

Интер отвърна с удар на Барела, само че и опитът на италианеца бе блокиран. Един от дребното удари, минали купа от играчи на ломбардийци, бе този на Урибе в 77-ата минута. Той обаче бе париран от Онана.

Десетина минути преди края Лукаку сътвори сериозен ужас в наказателното на Порто, само че стигна единствено до корнер. В ответнаат офанзива Онана улови изстрел в близкия ъгъл от Галено.

В петата минута на добавеното време пристигна и най-инфарктната обстановка за Интер - блъсканица в наказателното поле докара до удар на Иван Маркано, избит от голлинията от Дензъл Дъмфрис. В идващите 30 секунди на два пъти гредата избави Андре Онана от гол. При първия случай и африканецът се намеси и запрати топката в десния дирек, а при втория топката кацна на напречната греда.

WE'VE DONE IT!!!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР