Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналОнс Жабур – Йелена Остапенко 1-6,

...
Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналОнс Жабур – Йелена Остапенко 1-6,
Коментари Харесай

След сет и пробив пасив: Жабур триумфира над Остапенко


Porsche Tennis Grand Prix, осминафинал

Онс Жабур – Йелена Остапенко 1-6, 7-5, 6-3

Онс Жабур стартира присъединяване си на WTA 500 шампионата в Щутгарт с трагична победа над Йелена Остапенко. Поставената под №3 тунизийка бе единствено на гейм от провалянето, само че съумя да реализира зрелищен поврат и да удължи серията си от следващи победи на шест.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде Елена Рибакина или Беатрис Хадад Мая.

Жабур записа 9 аса против 2 за Остапенко и имаше най-малък превес във връзка с извоюваните на сервис точки (57-56), до момента в който резултатността на съперничките на ретур бе изцяло идентична (43). Двукратната финалистка от Големия шлем завоюва 66% от точките си на първи начален удар (35/54) и оползотвори четири от 13-те си шанса за пробив (31%), а от своя страна Остапенко също осъществя четири брейка, само че от 11 опита (36%).

Латвийката имаше потребност от едвам 58 минути, с цел да победи Ема Радукану в първи кръг, и изглеждаше, че през днешния ден я чака още една експресна победа. След като съперничките си размениха по един пробив още първоначално, шампионката от Ролан Гарос 2017 подвигна доста равнището и завоюва откриващия сет с 6-1 за половин час.

Световната №22 продължи да владее самодейността, като във втората част още веднъж съумя да пробие и поведе с 5-3. Жабур обаче редуцира пасива си, а след това Остапенко не се възползва от шанса за сервира за мача и пробивът бе върнат. Това изцяло промени динамичността на дуела и международната №4 реализира поврат, печелейки идващото си подаване на нула. Последва маратонски 11-минутен гейм, в който Жабур пропусна три сетбола, само че все пак в последна сметка реализира задачата си и записа нов брейк за 7-5.

След равностойното начало на заключителния сет Жабур проби първа, след което избави брейкпойнт и усили преднината си на 5-2. Изходът от мача изглеждаше явен, само че Остапенко бе решена да се бори до дъно. Латвийката избави два мачбола и понижи резултата, а след това Жабур пропиля още два шанса да завърши дуела и международната №22 стигна до брейкпойнт. Двукратната финалистка от Големия шлем обаче не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено и победи с 1-6, 7-5, 6-3 по-късно над 2 часа на корта.

Всички резултати от деня:

Каролина Плишкова – Мария Сакари 6-2, 6-3

Кори Гоф – Вероника Кудерметова 6-2, 4-6, 7-6(3)

Елена Рибакина – Юле Ниймайер 7-5, 6-3

Арина Сабаленка – Барбора Крейчикова 6-2, 6-3

Онс Жабур – Йелена Остапенко 1-6, 7-5, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР