Porsche са взели решение да спрат от продажби в Европа

...
Porsche са взели решение да спрат от продажби в Европа
Коментари Харесай

Защо Porsche спира от продажба два модела в Европа

Porsche са взели решение да спрат от продажби в Европа два свои модела. Става дума за Boxster и Cayman, които са част от спортната серия 718.
 Porsche Taycan Turbo GT - най-бързата кола на марката досега
Porsche сътвори най-бързата си кола

Porsche Taycan Turbo GT надхвъля всички упования

Причината се корени не в слаби продажби, а във обстоятелството, че Boxster и Cayman не покриват новите общи условия на Европейския съюз за сигурност, включително и киберсигурност.

Те влизат в действие от 24 юли тази годината, тъй че от тази дата в Европа няма да могат да бъдат регистрирани Boxster и Cayman, само че двата модела ще продължат живота си на други пазари.
 Porsche 718 Boxster

Porsche 718 Boxster

Изключение в Европа ще създадат единствено Cayman GT4 RS и Boxster RS Spyder, тъй като те са лимитирана серия на произвеждане. Проблемът за Porsche Boxster и Cayman се корени в електрическата архитектура на колите, която не дава отговор на новите рестрикции.

Според Motor1.com, за Porsche не е преференциално да влага пари, с цел да ги пригоди към тях, тъй като би им коствало към половината от бюджета, който биха изхарчили за напълно нов модел, което не е финансово рентабилно за компанията.
 Новото Porsche Macan - електрифицирано и по-добро с двете си версии Macan 4 и Macan Turbo
Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

Ето какво знаем за Macan 4 и Macan Turbo

Следващото поколение 718 ще бъде напълно електрическо и се чака да го забележим през 2025 година " Всички модели, които не дават отговор на новите условия, към този момент няма да дават отговор на условията за нова регистрация в Европейски Съюз след началото на юли 2024 година Това се отнася освен за моделите 718 с мотор с вътрешно горене, само че и за всички модели от всички производители без значение от това дали е електрически автомобил, или подобен с мотор с вътрешно горене ", споделя Оливер Хилгер, който е представител за Porsche 718.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР