Поройните дъждове преди дни са предизвикали частично разрушаване на моста

...
Поройните дъждове преди дни са предизвикали частично разрушаване на моста
Коментари Харесай

Порои направиха голяма поразия в Карнобатско

Поройните дъждове преди дни са провокирали отчасти разрушение на моста водещ до село Смолник. Новината за изключителната обстановка заяви на съвещанието на общинския съвет кметът на община Карнобат Георги Димитров, написа burgasinfo.

Проверката на образуваната комисия е открила, че оборудването е съществено повредено от едната си страна. Кметът е наредил в незабавен порядък да се пристъпи към започване на процедура за избор на компания реализатор на ремонта. От общинската администрация безусловно се надбягват с времето и поради неотложността на възстановителните работи ще финансират възобновяване на моста със средства от общинския бюджет. Ще загубим доста време, в случай че потърсим и чакаме финансиране от Фонда „ Бедствия и повреди “ –призна Георги Димитров.

Кметът беше оптимално откровен пред общинските съветници и разкри пред тях опасенията си, че при идващ мощен дъжд останалата част от моста може да рухне. Съоръжението е главната връзка на село Смолник с останалия свят.

В обитаемото място живеят към 150 души. От общината ще упорстват пред изпълнителите на реконструкцията да затворят за придвижване моста най-много за период от два дни. По-голямо закъснение може да се окаже съдбовно при положение на пораждане на нужда от незабавна здравна помощ за локалните поданици

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР