Поройни дъждове и градушка нанесоха щети на много места в

...
Поройни дъждове и градушка нанесоха щети на много места в
Коментари Харесай

Бури и градушки на много места в страната, ледени яйца потрошиха Червен бряг |

Поройни дъждове и градушка нанесоха вреди на доста места в страната през миналото денонощие. Най-силно бурята порази Червен бряг. 

Ледените парчета с величина на яйце изпочупиха стъклата на над 500 автомобила. Разрушени са и покриви на къщи. Засегнати са и аграрни култури. Пострадали хора няма. Общинският спешен щаб в Червен бряг се събира, с цел да разиска вредите от мощната
градушка, която нанесе вреди и на кметството и поликлиниката. 

Голяма част от града остана без ток поради скъсани проводници, заяви бТВ. От противоградния полигон в Бърдарски геран са изстреляни над 200 ракети, повече от 80 ракети са изстреляни и от полигона в Долни дъбник, само че Червен бряг не попадал в предпазената територия. 

Кметът на града доктор Цветан Костадинов съобщи за БНР, че градушката е траяла сред 15 минути и половин час. 

„ Нямам информация да има потърпевши. Има вреди върху леки коли, покриви, остъкления, изолираност. Много тежка градушка с доста съществени размери, може би колкото пестник. Има съборени дървета, наранени са и публични здания, изясни градоначалникът на Червен бряг. 

Общината отваря „ горещи “ телефони за информация от жителите, комисия стартира огледи на провалите. 

Аварийни екипи работят и в Шумен и Разград. Наводнени са улици, има паднали дървета. Преди това градушка падна в Плевенско, Врачанско, както и някои обитаеми места в областите Монтана и Видин.

Буря се развихри и в Пловдив. Над града се изсипа пороен дъжд, тук-там с градушка. В общината са получени голям брой сигнали за паднали дървета. Отнесени са покриви, строителни структури, рекламни уреди. Огромно дърво се е стоварило върху автомобил в регион " Северен ", заяви Българска национална телевизия. 

Буря и мощен дъжд имаше и във Велико Търново. За минути центърът на града се трансформира в река. В рамките единствено на няколко дни за трети път съществено наводнени са търговски обекти по основната улица. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР