Породиха се много страхове, днес Народното събрание изготви и прие

...
Породиха се много страхове, днес Народното събрание изготви и прие
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Българският лев в момента е на златен стандарт

Породиха се доста страхове, през днешния ден Народното събрание изготви и одобри едно решение.Това сподели пред bTV шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

По-рано през днешния ден Народното събрание задължи българския финансов министър и шефа на Българска народна банка курсът на лв. към еврото да бъде този, който е сега – 1,95583 и никакъв различен.

" Трябва да има единодушие от представителите на България, които водят тези договаряния. Много интензивно Българска народна банка взе участие в този развой, в договарянията. Проблем е текст, който е координиран с тях, по европейските регламенти е. Няма по какъв начин да излезем от този текст. Шефът на Българска народна банка заявява, че се е мъчил да изясни, че сме в ръб от 20 години, няма смисъл от сходна наредба, влизаме с корав курс. Но за жалост тези правила за признати 1997 година и не може да вършат изключения за нас. В последна сметка не остана доста време и по тази причина използвахме тази правна техника и от тук се развихриха спекулации, че няма да влезем с този курс ", сподели още тя.

" Горанов и Радев ще водят договарянията за 1.95583 лева за 1 евро. Те нямат различен ход с изключение на този. 99% от страните нямат закрепен курс, а България има ", добави шефката на бюджетната комисия.

" Всички пари, които имаме в обращение зад тях стои над 160% евро. Това значи, че на следващия ден всеки, който реши да си обърне парите в евро, всичко ще се случи без проблеми ", сподели още тя.

" Нямам пояснение за какво Българска социалистическа партия се въздържаха. За мен те имат друга причина. Искат да са остра съпротива непременно ", добави Стоянова.

" Не виждам естествена икономическа причина да се твърди, че ще се губят пари при обмяната в евро. Това има отзив измежду хора, които не са експерти. С този ръб от 23 години нямаме суверенитет. Ние имаме евро. Българският лев сега е на златен стандарт ", сподели тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР