Поредното издание на Webit.Festival Europe утвърди не само събитието, но

...
Поредното издание на Webit.Festival Europe утвърди не само събитието, но
Коментари Харесай

На Webit Новите технологии превзеха София

Поредното издание на Webit.Festival Europe утвърди освен събитието, само че и страната ни като столица на технологиите и нововъведенията. Фестивалът, който се организира предходната седмица в зала 1 на НДК, беше посетен от над 15 000 посетители от 120 страни, което го прави най-голямото събитие за цифрови технологии и нововъведения на Стария континент. Освен тях невижданите 250 стартъп хрумвания и прохождащи бизнеси от 5 континента бяха показани пред вложители и посетители.

Хилядите гости на Webit съумяха да се срещнат с 450 лектори от най-големите международни компании на сцените на фестивала. В залата и пред НДК роботи от ново потомство с изкуствен интелект привличаха младите дружно с летящи машини, устройства за виртуална действителност и всевъзможни технологии, които занапред ще стават част от всекидневието и работата ни.

За 11-а поредна година Webit събра в София някои от най-иновативните мозъци в света, които показаха своите хрумвания и разработки. Сред участниците бяха шефове на топ корпорации, създатели на високотехнологични бизнеси, вложители, бизнесмени, членове на университетските среди, политици и представители на медиите. Всички те взеха присъединяване в събитието, с цел да обсъдят бъдещето на Европа и да положат основи на визията за света през идващите 10 години.

Един от най-значимите резултати от Webit.Festival Europe ще бъде документ, представящ потребностите и упованията на бизнеса от идващия мандат на Европейската комисия. Тази самобитна пътна карта ще покаже настроенията и потребностите на частния бранш, както и пътя, който той счита, че континентът би трябвало да поеме, с цел да се бори с съперниците си по света. Темите на четирите подиуми

обгърнаха всички огромни браншове на технологиите

- процесите по цифрова промяна на обществени и частни институции, медийната среда, движена от големите количества данни, с които разполагаме през днешния ден, Индустрия 4.0, квантови калкулации, изкуствен интелект, блокчейн технологии, новости и високи технологии в медицината и галактически технологии. На специфична сцена пък другите български градове представяха своята визия за развиването си в подтекста на бизнеса и дигитализацията. Панелите, отдадени на нововъведенията в здравето, провели се под името HealthSummit, също предложиха редица новости. Събитието, управлявано от най-гледания хирург в историята и знаменит иноватор в региона на виртуалната действителност - проф. Шафи Ахмед, обърна внимание на интегрираните блокчейн технологии и мястото им в медицината.

Новости във фармацевтичната промишленост

и устройства и приложения за цялостен мониторинг на виталните функционалности в действително време бяха единствено част от новаторските хрумвания, показани пред хилядите гости.

На сцената гостите на Health Summit имаха опцията да видят водачи като някогашния шеф на Световната здравна организация доктор Джон Биърд, ръководителя на медицинския факултет на Singularity University Daniel Kraf, президента на Европейския здравен парламент Джоузеф Елборн, водещия здравен специалист на IBM, Марк Дейвис, ръководещия директрор на Global Health Initiative Хила Азадзой, шефа на Open Health Network Татяна Канзавели, ръководещия шеф на IBM Watson Health Марк О " Херлихи и доста други. Друг от акцентите - DEMS Summit, покри значими тематики за развиването на

цифровите занимания и медиите

през идващите години, като суперагрегация, потребителско прекарване, изменящо се потребителско държание, стрийминг услуги и доста други трендове в промишлеността. Сред листата на лекторите личаха имената на вицепрезидента за бизнес развиване на M7 Group, Бил Вайдевелд, президента на UHD Forum Тиери Фоурие, шефа на Paramax Films Амос Розенберг, шефа на AdScanner Мартин Куркович и други.

Bulgarian Digital Summit включи някои от водещите цифрови и маркетингови специалисти в страната. Те разискаха разнородни тематики като нововъведения в туризма, маркетинг в онлайн търсачки, работещи цифрови практики, марки в цифровата ера, видео маркетинг и трендове в обществените мрежи. В същото време в границите на Webit се организира уъркшоп на Европейския съвет по нововъведения, който разиска новата стратегия на Европейски Съюз за финансиране на нововъведения.

WeFarm сплотява земеделците по света

В самия завършек на Webit.Festival Europe се организира финалът на Founders Games - най-мащабното стартъп съревнование в света. В зала 1 на НДК посетителите съумяха да видят презентации на най-хубавите 5 стартъпа измежду над 4000 кандидатури. Компаниите се бориха за огромната премия в конкуренцията - 200 000 евро, за прохождащата бизнес концепция. Крайният консуматор в надпреварата е компанията WeFarm - първата по рода си разработка за профилирана фермерска цифрова мрежа, която има упоритостта да сплоти земеделците от целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР