Поредното дело за перона на „Летище Пловдив“ ЕАД е отложено

...
Поредното дело за перона на „Летище Пловдив“ ЕАД е отложено
Коментари Харесай

Отложиха за юни делото за перона на Летище Пловдив

Поредното дело за перона на „ Летище Пловдив “ ЕАД е отсрочено за началото на месец юни. Решение за това е взето на съвещание на Апелативен съд – Пловдив, заяви за „ Марица “ шефът на аеропорта Лъчезар Миленчев.

На този стадий от 6-годишната правосъдна сага, страната изгуби делото против частната компания „ Летище Пловдив “ АД за остарялата част от перона от 61 752 кв.м., издигната през 1982 година Битката в този момент е за останалите 47 420 кв.м., положени в допълнение през 2009 година при реконструкцията и разширението на оборудването.

Вещо лице би трябвало да откри „ дали издигнатата през 2009 година част от перона може да се употребява независимо по предопределение с оглед съществуването или неналичието достъп на въздухоплавателни средства и на нужната обслужваща техника за натоварване и разтоварване на пасажери, поща или товари, зареждане с гориво, паркиране или техническо обслужване, без да се минава през издигнатия през 1982 година перон “.

Извършване на тъкмо такава характерна съдебно-техническа експертиза е заложена още през юли 2020 година в определение на Апелативен съд – Пловдив. Проблемът обаче е, че за 9 месеца не е открит подобен експерт даже и в Института по въздушен превоз. Сега тежката задача е предоставена на вещото лице по делото от 2015 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР