Поредното дарение на братята Кирил и Георги Домусчиеви получи болницата

...
Поредното дарение на братята Кирил и Георги Домусчиеви получи болницата
Коментари Харесай

Братя Домусчиеви с голямо дарение за болницата в Разград

Поредното подаяние на братята Кирил и Георги Домусчиеви получи болничното заведение в Разград. Лабораторията на здравното заведение към този момент има инсталация от по този начин начерения "златен стандарт " за проучване на проби за ковид. Тя е монтирата и към този момент работи. Дарението е на стойност 250 000 лв..

Вече са изследвани 70 проби по метода PCR. Ако има даже една позитивна, то тя ще би трябвало да се удостовери и от референтна лаборатория.

Кметът на Разград изрече своите благодарности към братя Домусчиеви

Капацитетът на лабораторията е за култивиране на 56 проби за 9 часа, посочи началникът й доктор Екатерина Кубратова. Ако получи лиценз от здравното министерство, разградската лаборатория ще може да приема проби от цяла Североизточна България.

„ Отчитат се в действителност два гена – единият е неспецифичен, който е за синтез на белтък и общ за всички коронавируси, както и един характерен, който е характерен за COVID-19”, изясни доктор Екатерина Кубратова, шеф на лаборатория МБАЛ „ Св.Иван Рилски "-Разград.

Също безплатно са получени и първите 575 теста, както и защитните дрехи и защитните средства за лаборантите. Капацитетът на лабораторията е за култивиране на 56 проби за 9 часа. Ако получи лиценз от здравното министерство, разградската лаборатория ще може да приема проби от цяла Североизточна България, макар че жестът на братя Домусчиеви е за популацията в Разградско. Компанията им е най-големият вложител в Лудогорието и жестът е част от дълготрайната политика за обществена ангажираност в района.

„ Постарах ме се във всички направления да действаме, с цел да може болничното заведение да работи обикновено и да бъде потребна освен за града, ами да бъде потребна за цялата област, а за какво не и за другите области”, съобщи Теменужка Газдова, шеф на фармацевтичната компания „ Биовет”-Разград.

А през днешния ден при сключване на документите за дарението болница „ Свети Иван Рилски " получи и още един подарък от компанията на братя Домусчиеви - съоръжение за инфекциозното поделение.

„ Носим хладилници за отделението, тв приемници за лекарските екипи, които са на първа линия, в допълнение на изброеното съоръжение да кажем, че лабораторията в действителност е една от най-високото потомство в България”, изясни Александър Александров, президент на „ Лудогорец”, Разград.

От името на посланика на Турция в България, подаяние на болница „ Св. Иван Рилски " връчи и регионалният шеф на Разград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР